Sportos tábor2017. július 14. (péntek) 19:00 - Sportnews/5883_0_300.jpgIdén is megrendezte nyári kézilabda táborát a Lóci DSE. A sportegyesület két turnust hirdetett meg, amelyekre más városokból is érkeztek a sportágat kedvelő fiatalok. A gyerekek nem csupán szakmai tréningeken vehettek részt a 2x1 hét alatt, szabadidős programokat is biztosítottak nekik a szervezők.

Több éves hagyomány már városunkban, hogy a Lóci DSE nyári kézilabda tábort szervez a sportágat kedvelő fiatalok számára. A 2x1 hetes turnus alatt napi 2 edzés szerepelt a programban, amelyeken poszt specifikus képzést kaptak a gyerekek, akik a foglalkozások között az ebédet is közösen fogyasztották el.

„Szerettük volna idén nyáron is megrendezni ezt a tábort, hogy a gyerekek a nyári szünetben se maradjanak kézilabda nélkül. A Marosi István Városi Sportcsarnok telítettsége miatt csak 2 hetet tudtunk foglalkozni a gyerekekkel, jövőre viszont szeretnénk ezt bővíteni. A környéken nem nagyon tudunk olyan csapatot, aki ilyen táborokat rendezne, ezért már településekről is nagyon szívesen várjuk a gyerekeket” - mondta Gaskó Réka, a Lóci DSE kézilabdázója.

A kézilabda tábor edzéseit az első héten Barta Zsolt és Kerekes Péter irányította, a második turnusban Gaskó Réka és Barta Dániel volt a házigazda. Utóbbiak munkáját vendégként az ózdi származású, az NBI-es Eger játékosa, Lezák Áron segítette. A tréningeken részt vett az a Kovács Dominik is, aki ősztől a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa lesz.

„Én idő közben értesültem a táborról. Barta Dani nekem korábban edzőm volt, és úgy gondoltam, hogy ez egy jó felkészülés lesz az augusztusi alapozásra” - nyilatkozta Kovács Dominik, a NEKA kézilabdázója.

Az ózdi kézilabdás táborba más városokból is érkeztek gyerekek. Közéjük tartozott például a kapus Szabad Dávid, aki korábban a Lóci DSE utánpótlás csapataiban nevelkedett, ma azonban már az egri színek sikeréért küzd a mérkőzéseken.

„Itt lehet fejlődni, mert olyanokat tanulhatnak a legkisebbek is, amelyekre a normál edzéseken általában nincs idő. De persze a szórakozásra is jut idő” - fogalmazott Szabad Dávid, az SBS Eger-Eszterházy kézilabdázója.

A táborlakók kikapcsolódásként kalandparkban is jártak, programjuk zárásaként pedig a Városi Strandfürdőbe is kilátogattak, ahol a strandkézilabda alapjaival is megismerkedtek.

Vissza