Súlyos megmérettetés (képgalériával)2017. július 13. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/5881_0_300.jpgA fél ukrán válogatott itt lesz a július tizenötödikei ózdi súlyemelő versenyen. A már több mint tíz éves múltra visszatekintő Suzuki Kaiser Kupára közel nyolcvan nevezés érkezett. Csak az országból tizennégy szakosztály versenyzői képviseltetik majd magukat, de Szlovákiából is érkeznek részvevők. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club színeit tizenhatan képviselik majd.

A hagyományokhoz hűen idén már tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Suzuki Kaiser Kupa névre keresztelt versenyét az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club vezetése. A megmérettetésen korábban csak magyar versenyzők vettek részt, az utóbbi években viszont nemzetközivé vált a viadal, amely most is izgalmas pillanatokat tartogat az érdeklődők számára. A Városi Sportcsarnokban több olyan súlyemelő is megmutatja magát, akik előkelő helyet foglalnak el a világranglistán.

„Az évek alatt ez a verseny olyan népszerű lett, hogy több alkalommal már nemzetközi szintű is volt. Volt, hogy részt vett a vietnámi válogatott, többször az ukránok. Most a fél ukrán válogatott itt lesz, abból kettő Európa bajnok. Közöttük lesz Oleksandr Pielieshenko, aki ózdi színekben a csapatbajnokságban már részt vett. Ő edzés eredményei alapján világcsúcs közeli eredményeket produkál már. Reméljük, hogy itt is nagyon szép eredményekkel fogja bizonyítani a tehetségét. Szlovákiából jeleztek még résztvevőket” - nyilatkozta Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club elnöke.

A szervezés most sem okozott különösebb gondot a klub vezetőinek. Az idei versenyre közel nyolcvan nevezés érkezett, négy versenyszámban, valamint 14 szakosztály tehetségei mérettetik meg magukat az országból. Az ózdi színeket 16 versenyző fogja képviselni, köztük Dúl Ádám, aki májusban a diákolimpia országos döntőjén a dobogó második fokára állhatott fel. Mivel a Békési Súlyemlő Egyesületben versenyző Fekécs Sámuel, aki potenciális ellenfele lehet az ózdi fiatalembernek nem tud részt venni a szombati versenyen, ezért elég határozott elképzelései vannak eredményével kapcsolatban.

„Erre a versenyre heti hat-hét edzéssel, de volt, hogy nyolccal is készültünk. A várható eredmények száz kiló fölötti szakítás és minimum százhúsz lökés, ezzel szerintem bőven elérem az első helyet” - mondta Dúl Ádám, az ÓSFC súlyemelője.

A korai reggeli órákban azoknak a fiataloknak mérlegelésével kezdik meg a programok sorát, akiknek még nincs minősítésük. A klubban több tehetséges gyerek bontogatja szárnyait, így most nekik is lehetőséget biztosítanak, hogy megmutassák képességeiket. Három órától lesz a serdülők küzdelme, itt versenyez majd Terebesi Adrián is, aki a bangkoki világbajnokságon Európa-csúcsot javított 146 kilogrammal. A felnőtt versenyzők öt órától lépnek majd a súlyok mögé. A Suzuki Kaiser Kupát díjmentesen, belépőjegy váltása nélkül tekinthetik meg az érdeklődők.


881_0_t 881_1_t 881_2_t 881_3_t
881_4_t
Vissza