Tábori kirándulás (képgalériával)2017. július 13. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5880_0_300.jpgErzsébet-táborosok látogattak el a Győzelem úti kertészetbe és a Nagyvölgyi úti mintafarmra. A gyerekek először azt nézhették meg, hogy milyen növényeket termesztenek, majd a tanyasi állatvilággal ismerkedhettek meg. A kirándulás alkalmával Fidrus Péter alpolgármester is végigkísérte a fiatalokat.

Gyermekcsoport látogatott ki ma délelőtt a Győzelem úti kertészetbe, hogy megnézzék mivel foglalkoznak az ott dolgozók, és hogy milyen zöldségek és gyümölcsök kerülnek innen a helyi intézmények asztalaira. A fiatalok figyelmét a több mint 300 darab baromfi kötötte le a leginkább, és arra is volt lehetőségük, hogy megetessék a szárnyasokat. A csoportot egy ottani munkatárs, és Fidrus Péter alpolgármester vezette végig a sorok között, ahol málnát és ribizlit is szedhettek, majd megnézték a levendula ültetvényt is. A fiatalok a kertészet bejárása után ajándékba is kaptak a lila virágokból, amelyeket magukkal vihettek. Következő útjuk a Nagyvölgyi útra vezetett, ahol a mintafarmot járták be.

„Az első vendégek még tavaly év végén érkeztek. A Startprogram Iroda dolgozóinak köszönhetően elérkeztünk abba a fázisba, amikor fogadhatja a látogatókat ez a mintafarm, legalábbis az állatsimogató része. A kézművesház még készülőben van, és a vendégház is felújítás alatt van, de a gyerekek láthatóan élvezik már az állatsimogatást” - nyilatkozta Fidrus Péter, alpolgármester.

Az Erzsébet-tábort ez alkalommal a Család és Gyermekjóléti Központ szervezte, amelyben 36 fiatalnak nyújtanak kikapcsolódási lehetőségeket hat segítővel együtt. A látogatás a kiránduláson túl azt a célt is szolgálta, hogy megismerhessék a gyerekek a tanyasi világot.

„Idén először volt lehetőség arra, hogy a központok is jelentkezzenek az Erzsébet-táborra, és egy turnusra megnyertük. Jelenleg a tábort 36 gyereknek szerveztük. Ezek a fiatalok dolgozó szülők gyerekei, és az Ő hetüket próbáljuk minél színesebbé tenni az ilyen jellegű programokkal” - mondta Bányai Zsuzsanna, a Kistérségi Gyermekjóléti Intézmény szakmai egységvezetője.

A táborlakók megnézték a baromfiállományt, a nyuszikat, és bátran feltehették  kérdéseiket a farmon dolgozóknak. Arra is volt lehetőség, hogy bemenjenek a kennelbe, és felnőtt felügyelete mellett ráülhessenek a póni hátára, megsimogathassák a bárányt, vagy akár megetethessék a lovat, és a nemrégen beköltözött szamarakat is.

„Nekem legjobban a kisbárány, a kecske tetszett, de a ló is és mindegyik. Jó, hogy most itt lehetek” - nyilatkozta Bató Tímea.

„Nagyon tetszik a tábor, elég jók és a programok is, a nyulak tetszenek” - fogalmazott Harsányi Ádám.

A nyusziknak már készül az új lakóhely, nemsokára a hátsó részen kialakított külön építménybe kerülnek. A farmon mindezzel párhuzamosan egyéb fejlesztések is zajlanak. A felújítási munkálatok nagy része már megtörtént, de kívül és belül még van tennivaló. Az eddigi vendégek megelégedéssel tapasztalták, hogy szépül és épül a mintafarm, ami jó kikapcsolódási lehetőséget biztosít az ide kilátogatók számára.


880_0_t 880_1_t 880_2_t 880_3_t
880_4_t 880_5_t 880_6_t 880_7_t
880_8_t 880_9_t 880_10_t 880_11_t
880_12_t 880_13_t
Vissza