Barlangoló barangoló (képgalériával)2017. július 13. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5879_0_300.jpgIdén 29. alkalommal nyitotta meg kapuit a Városi Könyvtár hagyományos nyári olvasótábora. Az ötnapos turnus alatt térségünk Nemzeti Parkjaival ismerkedhetnek meg közelebbről a gyerekek. A napi programok sorában vetélkedők, kézműveskedés, kirándulások, tereptúrák, valamint akadályverseny is szerepel.

Barlangoló Barangoló néven ezen a héten zajlik a Városi Könyvtár olvasótábora. Mint ahogy a cím is sejteti, a barlangok rejtelmeinek felkutatása is részét képezi a tábor idei tematikájának. A gyerekek tegnap a Bükki Nemzeti Parkban található Kő-lyuk barlangban jártak, ma pedig az ott szerzett ismereteikről adhattak számot játékos akadályverseny formájában. Az Árpád Vezért Úti Fiókkönyvtárban négy állomást alakítottak ki számukra, ahol különböző feladatokat kellett teljesíteniük.

„Állatokkal kapcsolatosak a feladatok, vagy éppen a barlangokkal, mesékkel és különböző állomásokat kell a tudásunk segítségével végigcsinálni” - nyilatkozta Sallai Alexandra.

A terepgyakorlaton szerzett élmények és információk köszöntek vissza az akadályverseny feladataiban is. A gyerekek szívesen emlékeztek vissza a kirándulás, illetve a barlanglátogatás pillanataira.

„Nagyon sötét volt, lámpákkal kellett világítanunk. Nagy volt benne a csend, amikor elhallgattunk. Iszonyú sötétség volt, de nagyon izgalmas volt” - mondta Lakatos Gábor.

Az akadályverseny egyes állomásaira menetlevéllel érkeztek a fantázianevet viselő csapatok, ebbe kapták teljesítményükhöz mérten a pontokat is. Az idei olvasótábor programjainak összeállítása során a szervező elsősorban a 10 év fölötti gyerekekre gondoltak, így koruknak megfelelő feladatokat kaptak. Holnap egy újabb kirándulás vár rájuk, Aggtelekre vezet majd az útjuk.

„Egy kincskereső programban fogunk részt venni, illetve egy terep akadályversenyen. Megismerkedünk majd az Aggteleki Nemzeti Park növény-, állat- és barlangvilágával. Részt veszünk majd a vörös-tói középtúrán, és a felszíni akadályverseny is Jósvafőn fog majd zajlani, vagyis az ottani erdős, bokros részeken” - fogalmazott Császár Éva, könyvtáros.

A gyerekek között van, aki először vesz részt olvasótáborban és akad olyan is, aki már hosszú évek óta visszajár. A turnus ideje alatt sokat bővül a tudásuk, hasznos ismereteket, új barátokat szereznek és rengetek élménnyel lesznek gazdagabbak.


879_0_t 879_1_t 879_2_t 879_3_t
879_4_t 879_5_t 879_6_t
Vissza