Nyári tábor (képgalériával)2017. július 12. (szerda) 19:00 - Városnews/5876_0_300.jpgHittantábort szerveztek az Ív úti templom melletti Karitász épületben. Az egyhetes kikapcsolódásban 22 gyerek vesz részt, és nemcsak ózdi hanem budapesti szociális munkások is segítik a programok lebonyolítását. A tábor ideje alatt lehetőség nyílik kézműveskedésre és sportolásra is. Minden napnak szerves részét képezi a hittan, de a vadonterápiába is bekapcsolódhatnak a fiatalok.

Elkezdődött a hittantábor az Ív úti római katolikus melletti Karitász házban. A budapesti szervezők öt napon keresztül kínálnak tartalmas időtöltést hátrányos helyzetű gyerekek számára. A tábor költségeit adományokból és támogatásokból fedezik a szervezők. A csoport tagjai közel másfél évvel ezelőtt ismerkedtek meg, és már több közös foglalkozáson vannak túl. A napközis jellegű kikapcsolódás során kézműveskedhetnek, különféle sportokban is kipróbálhatják magukat, és egy új fajta terápiás foglalkozással is megismertetik a gyerekeket.

„A pénteki napot külön kiemelném, az egy vadonterápiás program lesz, ami újszerű. Hívtunk két szakembert, egy gyermekpszichológust és egy másikat, aki tanulta a vadonterápiát. Kimegyünk a természetbe, és mentálisan felmérjük a gyerekeket, olyan közös játékokkal hozzák felszínre az érzelmeket, amit esetleg még nem mondtak ki, és amiben kell nekik segíteni” - mondta Berki Tamás, pasztorációs munkatárs.

A gyerekeknek a nap folyamán kinti és benti programokra is volt lehetőségük. Szívesen kézműveskedtek, és a kirándulást is nagyon várják.

„Megyünk majd kirándulni az erdőbe, lesz majd egy idegenvezetőnk is, aki elmondja, hogy mi micsoda” - nyilatkozta Kökény Melodi.

A Karitász épület udvarán labdajátékokkal szórakoztatták egymást a gyerekek. Voltak akik kisebb csoportban fociztak, de többen főként a röplabda iránt érdeklődtek. Minden napnak szerves részét képzi a hit gyakorlása. Az egyik szociális munkás elmondta, hogy a gyerekekkel hamar megtalálták a közös hangot, és hogy minden tevékenységbe könnyen bevonhatóak.

„Mi azt szeretnénk, hogy itt olyan tevékenységekbe tudjuk bevonni őket , amire esetleg nincs más alkalommal lehetőségük. Vannak akik strandra sem tudnak eljutni, most erre kaptunk támogatást, hogy el tudjuk őket vinni nagyobb kirándulásra. Illetve lelkileg szeretnénk őket építeni, mert hisszük azt, hogy ha valahova tartoznak, akkor később is támasz lehet ez életükben” - fogalmazott Szabó Rita, szociális munkás.

A szervezők elmondták, örülnek annak, hogy ez a csoport másfél éve már egy összeszokott közösséget alkot, ebben pedig szerepe van Mischinger Ferenc plébánosnak is. Tevékenységével nemcsak a fiataloknak segít, hanem ahhoz is hozzájárult, hogy a templom melletti épületben töltsék el az időt a táborlakók.


876_0_t 876_1_t 876_2_t 876_3_t
876_4_t 876_5_t
Vissza