Hullámok nélkül (képgalériával)2017. július 12. (szerda) 19:00 - Városnews/5875_0_300.jpgRégóta fennálló problémára tesz pontot az aszfaltozás Sajóvárkonyon. A hullámos útszakasz már közel húsz éve keserítette meg a helyiek életét. Az elmúlt időszakban számos baleset történt ezen a részen, melyeknek java része az úttest megromlott állapotára vezethető vissza. A területen található ABC zavartalan működésének érdekében áthidaló megoldást talált ki a terület képviselője.

A Mekcsey úton található ABC zavartalan áruellátását, amíg az aszfaltozási munkálatok zajlanak a bolt előtti szakaszon úgy oldották meg, hogy a bevásárló egység mögötti salakos kis közt nyitották meg átmeneti időre az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak segítségével. Az útszakasz mellett lakók korábban írásban kérvényezték, hogy zárják le az autók elől ezt a részt, mondván nagyon felverik a port. A főúton fennálló probléma, vagyis a hullámosodás 1998-ra vezethető vissza, ugyanis ekkor történt meg Ózdon az első zöldmezős beruházás, ezért igen rövid idő alatt teljes talajcserét hajtottak végre. Akkor a több tonnás teherautók szinte éjjel-nappal hordták a földet. A terület képviselőjének korábban is volt javaslata a városvezetés felé, hogy milyen forrásból lehetne megoldani a már régóta fennálló problémát.

„Az elmúlt húsz évben ennek az állaga egyre romlott, egyre baleset veszélyesebbé vált. Az útjavítás nagyon indokolt volt. Én az elmúlt három évben mindig kértem a városvezetést, hogy abból a befizetett iparűzési adóból, amit a General Electric a város kasszájába befizet, a várkonyiaknak is juttassunk vissza, és ezt az útszakaszt javítsuk meg, öröm, hogy most erre végre sor került” - mondta Obbágy Csaba, területi képviselő.

A korszerűsítésnek a helyiek is örülnek. Váradi József már régóta Sajóvárkonyon él, hét évvel ezelőtt itt az utcában egy szerencsétlen baleset áldozata lett, amely véleménye szerint nem következett volna be, ha az úttest kifogástalan minőségű.

„Ahogyan beszélgettünk hallottuk, hogy nagyon zúg egy autó valahol, és hogy nagyon gyorsan jön, mire odafigyeltem már el sem tudtam ugrani. Elkapott és felrepültem nagyon magasra. Fel sem bírtam állni, nyílt törésem lett. Annyira hullámozott az út, hogy lement az útról és a járdán jött végig” - nyilatkozta Váradi József.

Tagnap még csak néhány krétanyom jelezte, az elvégzendő feladatok sorát. Ma délelőtt már megkezdődött a látványos része is a munkának. Az ABC felé eső oldalon, a profilmarást követően, egy kiegyenlítő aszfaltréteget kapott az út, majd négy és fél centiméter vastagságban egy úgynevezett kopóréteget húztak rá. Ez az eljárás szolgálja a behullámosodott pályaszerkezet kiegyenlítését. A területen található buszmegállóra is kiterjed a felújítás.


875_0_t 875_1_t 875_2_t 875_3_t
875_4_t 875_5_t 875_6_t 875_7_t
Vissza