Patakmeder ellenőrzés (képgalériával)2017. július 12. (szerda) 19:00 - Városnews/5874_0_300.jpgAz önkormányzati hatáskörbe tartozó patakmedrek állapotát ellenőrzik ezekben a napokban a Katasztrófavédelem szakemberei. A bejárásokról jegyzőkönyv készül, a feltárt problémákat pedig a Startprogram Iroda munkatársai fogják orvosolni, hisz a cég éves munkatervében egyébként is ott szerepel ezen feladatok elvégzése.

A Katasztrófavédelem szakemberei és az Önkormányzat közbiztonsági referense közösen járja végig a város területén található, önkormányzati hatáskörbe tartozó patakokat. Az ellenőrzés során a medrek állapotát vizsgálják: nézik az oldalfal minőségét és a gazosodás mértékét. Első útjuk során az Farkaslyuk irányából a város felé folyó Ózd patakot vették szemügyre.

A Falu térségét elhagyva az ellenőrző körút Sajóvárkonyon, a Dobó pataknál folytatódott. Itt azt tapasztalták, hogy a növényzet benőtte a meder egy jelentős részét, így itt azonnali munkavégzésre lesz szükség.

„A ma tapasztaltakról jegyzőkönyvet veszünk fel a Katasztrófavédelem munkatársával, majd az illetékes kollégákat tájékoztatni fogjuk a bejárás eredményéről, hogy a lehető leghamarabb megtörténjen a patakmedrek tisztítása, és a szükséges helyreállítás” - mondta Szaniszló Károly, közbiztonsági referens.

A patakmedrek tisztán tartása törvényileg előírt, kötelező feladata az Önkormányzatoknak. A bejárás során jegyzőkönyvbe vett problémák kijavítása Ózdon a Startprogram Iroda hatáskörébe tartozik.

„A Startprogram Iroda munkatervébe bele van építve az élővizek folyamatos karbantartása, így meghatározott szempontok alapján a meghatározott patakokat folyamatosan felügyelni tudják” - tette hozzá Szaniszló Károly.

Az Ózd és a Dobó patak ellenőrzését követően a napokban a többi, önkormányzati hatáskörbe tartozó folyóvizet is szemrevételezik majd a szakemberek.


874_0_t 874_1_t 874_2_t 874_3_t
874_4_t 874_5_t 874_6_t 874_7_t
874_8_t
Vissza