Járhatóbb utak (képgalériával)2017. július 11. (kedd) 19:00 - Városnews/5873_0_300.jpgTöbb millió forintból kap teljes felületén új aszfaltréteget városunk három útszakasza is. A munkálatok a Béke úton kezdődtek, de a Mekcsey és Baross Gábor úton is zajlanak. Két terület rekonstrukciójára a városrehabilitációs keret biztosít fedezetet, míg a harmadik útszakasz rendbetételének költségeit az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, és egy helyi vállalkozó közösen fedezi.

A városban a kátyúzási munkálatok már tavasszal elkezdődtek, és azóta is folyamatosan zajlanak. Ózd Város Képviselő-testületének egy korábbi határozata alapján a városrehabilitációs keretből most viszont két útszakasz is teljes egészében megújul, valamint a Baross Gábor úton is aszfaltoznak egy területet, amelynek a költségeit az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, és az ott található Kft. vezetése közösen fedezi.

„Ez a Béke út egy olyan 140 méter körüli, a Mekcsey úton 90 méteres szakasz, a Roob kilátóhoz vezető szakasz pedig 80 méter körüli útszakasz, ott parkolókat is aszfaltoznak” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A munkálatok a Béke úton, a kórház melletti meredek szakaszon indultak. Itt az előkészítő tevékenységek során öt aknafedlap keretét is meg kellett emelni, hiszen csak így tudják később az aszfaltréteget egyenletesen elteríteni. A már korábban kialakított parkolókhoz új szegőkövek is kerülnek. Az elvégzendő feladatok sora szinte rohamtempóban halad, így kora délután már az aszfaltozási folyamat is elkezdődött. A Mekcsey úton, a helyiek által csak „hullámvasútként” emlegetett szakasz is az ütemterv része. Az ABC felé eső oldalon, a  profilmarást követően, egy kiegyenlítő aszfaltréteget kap az út, majd négy és fél centiméter vastagságban egy úgynevezett kopóréteget húznak rá. Ez az eljárás szolgálja a behullámosodott pályaszerkezet kiegyenlítését. A területen található buszmegállóra is kiterjed majd a korszerűsítés.    

„Az előkészítő munkálatok a mai napon meg fognak történni, ezalatt a marás részt értem, és holnapra magát az aszfaltozást szeretnénk beütemezni, de természetesen csak akkor tudunk holnap aszfaltozni, ha ma sikerül megfelelőlen előkészíteni az útszakaszt” - nyilatkozta Erőss Róbert, az Erőss Út Kft. ügyvezetője.

Az útfelújítási munkálatok közel ötmillió forintból valósulnak meg. Amennyiben az időjárás is engedi, úgy még a napokban befejezik az aszfaltozást, így hamarosan könnyebbé és biztonságosabbá válik a közlekedés városunk lakói számára.


873_0_t 873_1_t 873_2_t 873_3_t
873_4_t 873_5_t 873_6_t 873_7_t
873_8_t 873_9_t 873_10_t 873_11_t
873_12_t 873_13_t 873_14_t
Vissza