Fontos határidő (képgalériával)2017. július 11. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/5870_0_300.jpgFontos határidőre kell odafigyelniük a felsőoktatási intézménybe felvételizőknek. A főiskolára, egyetemre jelentkező hallgatók holnap éjfélig tölthetik fel a központi adatbázisba a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat, valamint eddig változtathatnak a korábban leadott jelentkezési sorrendjükön is. Az ősszel induló ózdi egyetemi képzésre jelentkezők a módosítások elvégzéséhez a Polgármesteri Hivatal köznevelési referenseitől is kérhetnek segítséget.

Május elején több száz diák búcsúzott el középiskolájától, és kezdett neki élete talán eddigi legnagyobb próbatételének, az érettségi vizsgának. Az írásbeli és szóbeli számonkérés eredménye nagyban meghatározza a felsőoktatási intézménybe való jelentkezésük sikerességét is. A főiskolára, egyetemre való jelentkezést február 15-ig kellett megtenniük a tanulóknak, az akkor rendelkezésükre álló dokumentumok segítségével. Azóta mindenki megkapta érettségi-, esetleg nyelvvizsga bizonyítványát és fontos, hogy ezek is ott legyenek a felvi.hu internetes portál rendszerében. Ezt a feltöltést július 12-én éjfélig kell elvégeznie mindenkinek, de ez a dátum egy másik lehetőséget is magában hordoz.

„Szintén július 12-e az egyszeri sorrend módosításnak a lehetősége is. Tehát ha valaki pl. a Miskolci Egyetemre jelentkezett első helyen, és mondjuk a szeptembertől induló ózdi képzést írta be másodiknak, az holnap éjfélig meggondolhatja még magát és megcserélheti a korábban megadott sorrendjét. Ezt a módosítást is a felvi.hu internetes oldalon tudják megtenni a felvételizők” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Szaka Attila elmondta azt is, hogy mindazok, akik az ózdi egyetemi képzéssel kapcsolatban év elején is kértek tőlük segítséget a jelentkezéshez, azok most is fordulhatnak hozzájuk kérdéseikkel.

„Szociális munka szak kapcsán nagyon sokan emelt szintű érettségi vizsgát tettek társadalomismeretből. Nagyon meg kell dicsérnem a csoportot, hiszen gyakorlatilag majdnem mindenki jeles emelt szintű érettségit csinált az elmúlt időszakban” - tette hozzá Szaka Attila.

A felvételi pontszámítás a felvi.hu internetes portálra feltöltött dokumentumok alapján történik majd meg, így mindenkinek a saját érdeke, hogy július 12-én éjfélig elvégezze a még rá váró feladatot.


870_0_t 870_1_t 870_2_t 870_3_t
Vissza