Vallásos tábor (képgalériával)2017. július 10. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/5868_0_300.jpgRómai katolikus hittantáborban élvezhetik a vakáció napjait a bolyoki egyházközség hittanos fiataljai. Idén is Sajópüspöki az úti cél, ahol öt napot töltenek majd el. Az egyhetes kikapcsolódást Szőke Gábor plébános színes programokkal tarkítja, és ez alkalommal is lesz meglepetés a gyerekeknek. A tábor időtartama alatt hat diák is segít a felügyeletben.

A bolyoki plébánia előtt gyülekeztek a fiatalok és szüleik délelőtt. Ma kezdődött el ugyanis az a hittantábor, amelyet a sajópüspöki plébániára szerveztek meg. Tavaly is ebben a faluban töltöttek el négy éjszakát a táborlakók, ahol felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. Szőke Gábor plébánosnak idén is lesznek segítői a felügyeletben. Ezúttal már rutinosabban ment a szervezés, több tapasztalatot szerzett az atya, így arra törekednek ez alkalommal is, hogy tartalmas időtöltést biztosítsanak az iskolásoknak. A előző évhez hasonlóan a hittan is szerepet kap a közösség életében.

„Úgy belecsempészni az Istent, hogy észre sem veszik, és közben róla beszélünk. Ami nagyon tetszett nekik, és nekem is, hogy minden este lezárni a napot, tekintsünk vissza, reflektáljunk a napra, mi az ami jó volt, és mi az ami rossz. Ha valami rossz volt, akkor mit tudunk tenni, hogy holnap az a rossz ne ismétlődjön meg, hogyan tudnánk azt a rossz dolgot, ami kellemetlenség, hogyan tudnánk kiküszöbölni” - fogalmazott Szőke Gábor, plébános.

Az öt nap alatt színes programokat szerveznek a fiataloknak. A játékok mellett idén is vár rájuk meglepetés, hiszen térkép alapján különböző tárgyakat kell majd megkeresniük, amelyeket elrejtenek a faluban. A gyerekek most is a szabadtéri programokat várják a leginkább.

„Nem messze a háztól van egy focipálya, odamegyünk ki rögbizni vagy focizni, és a játszótérre is elszoktunk menni, ott számháborúzunk vagy bújócskázunk” - nyilatkozta Tóth Máté.

Esténként a lámpaoltás előtt közös beszélgetésre is lesz lehetőségük, ahol átbeszélik a nap történéseit, és imádkozásra is lesz módjuk a templomban. A gyerekek izgatottan várták a kisbuszt és az elindulás pillanatait is. A bepakolást követően a hittanosok elbúcsúztak szüleiktől, és vidáman indult el a csoport a sajópüspöki faluba.


868_0_t 868_1_t 868_2_t 868_3_t
868_4_t 868_5_t
Vissza