Erős tűzoltók (képgalériával)2017. július 8. (szombat) 19:21 - Sportnews/5867_0_300.jpgA tiszaújvárosi Juhász Péter nyerte meg az ózdi strand területén megrendezett „Megye Legerősebb Tűzoltója” versenyt. A lánglovagok többek között traktorgumit görgettek, autót húztak és vizes hordót is cipeltek a látványos viadalon. A 14 tagú mezőnynek Szerencs tűzoltóparancsnoka és egy hivatalos „erős ember” is tagja volt, az ózdi színeket pedig Forgács Ferenc és Szilágyi András képviselte.

A versenyközpontot a Városi Strandfürdő kempingezőknek fenntartott területén alakították ki a szervezők. A 14 tagú mezőny tagjait Ózd város polgármestere köszöntötte elsőként. Janiczak Dávid amellett, hogy sok sikert kívánt a versenyzőknek, a hétköznapokban mutatott példaértékű teljesítményüket is kiemelte.

„Önök azok, akik oda rohannak, ahonnan mások elmenekülnek. Küzdenek mások életéért és bármilyen katasztrófahelyzetben lehet Önökre számítani. Mindig ott vannak, hogy megmentsék azokat az embereket, akik bajba kerültek” - fogalmazott beszédében Janiczak Dávid, polgármester.

A „Megye Legerősebb Tűzoltója” versenyt két évvel ezelőtt rendezték meg először Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bukta Tamás ötlete nyomán. A mezőkövesdi tűzoltó ezúttal szakmai tanácsokkal segítette a helyi szervezőket, akik egy hat állomásból álló versenynapot állítottak össze. A feladatok között a traktorgumi görgetés éppúgy ott szerepelt, mint a homokzsák- vagy a vizes hordó cipelés, de az ózdi laktanya egyik gépjárművét is vontatni kellett 20 méteren keresztül.

„Ez egy kőkemény verseny volt. Aki itt volt velünk, az láthatta, hogy a fiúk minden egyes versenyfeladatba beletették az utolsó erejüket is, de nem titkolt célja volt ennek a napnak a megyei állomány tagjainak közösségé kovácsolása és fejlesztése is” - mondta Tőkés Tamás, tűzoltóparancsnok.

A „Megye Legerősebb Tűzoltója” címet végül Juhász Péter nyerte el. A tiszaújvárosi fiatalember szabadidejében „erős ember sporttal” foglalkozik. Hetente háromszor tréningezik edzőteremben, egyszer pedig a sportághoz tartozó speciális eszközökkel gyakorol. Tűzoltóként azonban az ózdi versenyt sem szerette volna kihagyni.

„Nagyon jól érezte magát mindenki, nagyon jó kis verseny volt, az időjárás szerintem optimális volt. A versenyszámok szintén jók voltak, a versenytársakkal kölcsönösen segítettük, biztattuk egymást. Remek rendezvényen vagyunk túl” - értékelt Juhász Péter, tűzoltó őrmester, Tiszaújvárosi HTP.

A hat feladat elvégzése után a versenyzőket és segítőiket laktató ebéd várta, majd a fiatal ózdi zenekar, a Colors gondoskodott a vendégek szórakoztatásáról.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

867_0_t 867_1_t 867_2_t 867_3_t
867_4_t 867_5_t 867_6_t 867_7_t

 

Vissza