Közösségi tér (képgalériával)2017. július 8. (szombat) 09:17 - Városnews/5866_0_300.jpgHivatalosan is átadták Ráctag-tetőn az új játszóteret. A Janiczak Dávid polgármester képviselői körzetéhez tartozó területen kialakított közösségi teret örömmel vették birtokukba az itt élők, főként a gyerekek. A modern játszótér tavasszal készült el, a hivatalos átadóünnepség azonban nyárig váratott magára.

Családbarát környezet, fa játszóelemek, szalonnasütő, asztalok és padok. Ez a látvány fogadja a Ráctag-tetőre érkezőket. A terület lakói már régóta szerettek volna egy olyan közösségi teret, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhetik magukat. A játszó elemek már áprilisban a helyükre kerültek, a lurkók lelkesen használják is őket. A kültéri bútorok ideszállítása és némi tereprendezés után, hivatalos formában is szerették volna átadni az itt élőknek a megszépült környezetet, amely a területi képviselő megfontolt anyagi döntésének köszönhetően valósulhatott meg.

„Nagyon sok család él Ráctagban is, de eddig nem volt játszóterük. Korábban minden évben megrendezték a Ráctag-napot. Én ezeknek a rendezvényeknek a költségéből építtettem egy játszóteret az itt élőknek, abból a célból, hogy maradandót alkossunk, és élvezhessék ők is a játékot, a kikapcsolódást” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester, területi képviselő.

A játszótér összköltsége mintegy 3 millió forint. A területen hinta, csúszda, homokozó, libikóka valamint mászó és egyéb ügyességi játszóelemek kaptak helyet. A szabadtéri bútorzat a Startprogram Iroda telephelyén készült, és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai is hozzájárultak ahhoz, hogy elnyerje végleges formáját a terület. A hivatalos átadó ünnepség után közös játszótéri szalonnasütésre várták Ráctag lakóit.

„Nagyon örülünk neki, már régóta kellet volna egy ilyen. Megígérte nekünk még a választások előtt, és meg is tartotta a szavát. Megkaptuk, a gyerekek nagyon élvezik, szeretik, gyakran járunk ki ide, és nagyon szépen köszönjük Dávid” - fogalmazott Józsa Beáta.

Amíg a felnőttek szalonnát sütöttek és beszélgettek, addig a gyerekek örömmel lakták be a játszóbirodalmat.

„Nagyon szeretünk ide járni, főleg a testvéremmel Hannával. Nagyon örülünk neki, mert sok az autós, és ide legalább ki tudunk jönni és jó a környék” - mondta Galvács Gabriella.

A kialakított közösségi tér minden szempontból megfelel a környéken élők igényeinek. A gyerekek számára alkalmas játszóterület egyben a felnőttek szabadtéri kikapcsolódását is szolgálja.


866_0_t 866_1_t 866_2_t 866_3_t
866_4_t 866_5_t 866_6_t 866_7_t
866_8_t 866_9_t 866_10_t 866_11_t
866_12_t
Vissza