Figyeljünk egymásra2017. július 7. (péntek) 19:00 - Városnews/5865_0_300.jpgA nyári szünet veszélyforrásaira hívja fel a figyelmet az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Hiszen csak akkor lesz felhőtlen a vakáció, ha a szülők, a gyerekek és a közúti közlekedésben részt vevők is odafigyelnek egymásra, és betartják a szükséges szabályokat.

A gyerekek ebben az időszakban nagyobb gyakorisággal közlekednek szülői felügyelet nélkül, ez pedig már önmagában is potenciális veszélyt rejt magában mind a gyalogosok, mind a gépjárművezetők számára. A gyerekek úgynevezett célképzete sokkal erősebb, mint az előre gondolkodásuk, vagyis ha meglátják egy barátjukat a zebra túloldalán, elképzelhető, hogy nem néznek sem jobbra, sem balra, hanem egész egyszerűen minden óvatoskodás nélkül átfutnak rajta. A rosszabb eset, ha nem a kijelölt gyalogátkelőhelyet veszik igénybe. A napokban történt meg az első nyári szünidős baleset.

„Sajóvárkonyon egy gyermekkorú személy körültekintés nélkül, ráadásul takarásból szaladt az úttestre egy ott közlekedő gépjármű elé, amely elütötte őt. Szerencse az esetben, hogy könnyű sérüléssel megúszta ez a gyermek a balesetet” - nyilatkozta Rajhóczki Péter, a Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője.

Vissza