Ingyenes szűrések2017. július 7. (péntek) 19:00 - Egészségnews/5864_0_300.jpgCsaládi Életmód Napra várják az ózdiakat július 12-én a Városközponti Nagyparkolóban. Két évvel ezelőtt ugyanezen a helyszínen már volt hasonló rendezvénye az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodájának. Annak sikerét követve, jövő szerdán ismét egy egész napot szentelnek a városlakók egészségének.

Két évvel ezelőtt a Richter Egészségnapon ellenőrizhették egészségi állapotukat az ózdiak, jövő szerdán pedig a Hartmann-EFI Családi és Életmód Napon tehetik meg ugyanezt. Az egészséges életmódot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvényen előkészületei javában zajlanak. Az EFI irodában folyik az egyeztetés és a programok megtervezése. A nap középpontjában idén is az állapotfelmérési és szűrővizsgálatok állnak.

„Célul tűztük ki, hogy Ózd lakosságát egészségesebb, tudatosabb életre neveljük, illetve a prevenciót fokozott mértékben próbáljuk az emberekhez eljuttatni. Ez a programunk is ezt szolgálja. A megszokott szűréseken túl egy óriási szűrőkamion érkezik majd, ami 47 féle vizsgálatot biztosít a lakosság számára. Ide várunk mindenkit” - nyilatkozta Rolof Orsolya, az Almási Balogh Pál Kórház ápolási igazgatója.

Az ellenőrző vizsgálatokon kívül kiegészítő programokkal is várják a szervezők az életmód napra kilátogató családokat. Igyekeztek színes kínálatot összeállítani a számukra.

„Délután 2-kor kezdődnek majd a kiegészítő programok Zákányiné Bányász Henriettával kezdjük a napot, Ő egy bemelegítő tornával mozgatja meg a város lakosságát. Fellépnek az ózdi néptáncosok, a Szabad Szombat Táncegyüttes, az Erica C. tánciskola növendékei, valamint egy helyi zenekar a Highland Bastards, és az este zárásaként Deák Bill Gyula egy élő koncertet fog adni Ózd lakosságának. Kint lesznek a mentősök, aki egy bemutatót fognak tartani újraélesztéssel egybekötve, valamint a Spinning Top Team is egy bemutatót tart majd” - mondta Dankovics Kitti, projektkoordinátor, EFI.

A rendezvény célja a prevenció, az egészséges életmódra való nevelés, és az, hogy az emberek jobban odafigyeljenek saját magukra, testük jelzéseire. A életmódnap nagy előnye, hogy nem kell más városba utazni, hanem helyben is elérhetőek lesznek a különböző egészségügyi vizsgálatok.

Vissza