Komoly célok (képgalériával)2017. július 7. (péntek) 19:00 - Sportnews/5862_0_300.jpgElkezdte a felkészülést a 2017/2018-as szezonra az Ózdi Football Club megyei I. osztályú labdarúgó csapata. A klub márciusban megválasztott új elnökségének vezetői tárgyalóasztalhoz ültek a játékosokkal és edzőkkel, de Ózd sportért is felelős alpolgármesterével is tartottak már egyeztető megbeszélést. Gál László ügyvezető elmondása szerint: lépésről lépésre szeretnének előre haladni, de az sem jelentene bajt, ha már ebben az idényben kiharcolná az együttes az NBIII-ba való feljutást.

Az Ózdi Football Club elnöksége ez év márciusában alakult át. Id. Albert Csaba, Tokár Béla és Vas István helyett Gál László, Hollauer Balázs és Tömör-Tones Zsolt lett a vezetőség tagja, Murányi István elnök, valamint Sztrakay István mellett. Az azóta eltelt időszakban az új tagok elsősorban az egyesület idei TAO pályázatának elkészítésével és beadásával voltak elfoglalva, a csapatok közüli teendőkkel most kezdenek el foglalkozni. Az ügyvezetőnek megválasztott Gál László a napokban költözik életvitelszerűen Ózdra. Első feladatai közé a felnőtt csapat játékosaival való szakmai és anyagi egyeztetés tartozik, de az ÓFC edzőivel, a város sportért is felelős alpolgármesterével és külső – most még meg nem nevezett - támogatókkal is folytat megbeszéléseket.

„Egy olyan klubot szeretnénk építeni, amely több lábon áll. Nem csak arról van szó, hogy az állam hogyan, és miképpen finanszíroz bele és ennek függvénye, hogy egy csapat hogy szerepel. Ezzel a gyakorlattal ilyen szempontból szeretnénk szakítani. Nyilván megkerestünk olyan embereket, akik potenciát és lehetőséget látnak az ózdi labdarúgásban. Nagyon jól haladnak ezek a tárgyalások. Én azt gondolom, hogy jó úton vagyunk, működni fog ez” - nyilatkozta Gál László, az Ózdi Football Club ügyvezetője.

A 2016/2017-es bajnoki szezon befejeztével az Ózdi FC csapatai is nyári pihenőjüket töltik. Gál László elmondása szerint „edzőkérdés” nincs a klubnál, így felnőttek Budai Tamás irányításával kezdik el a nyári alapozást, és jelen állás szerint utánpótlás vonalon sem terveznek változást. A fekete-fehérek nem titkolt célja a megyei I. osztályú bajnokság megnyerése és az NBIII-ba való feljutás kiharcolása, ha lehet, akkor már az előttünk álló idényben.

„Beszélgetünk 8-10 olyan játékossal, akikkel szeretnénk megerősíteni a csapatot. Annál is inkább, mert a tavasz folyamán többen elmentek Ózdról, ki munkahelyi, ki tanulmányi okok miatt hagyott el bennünket. Ezért szükségünk van új játékosokra, hogy a húszas keretünket feltöltsük. Ezt a munkát viszont úgy szeretnénk elvégezni, hogy a csapat minél előrébb tudjon végezni a bajnokságban” - mondta Murányi István, az Ózdi Football Club elnöke.

Gál László elmondása szerint az új elnökség nem egy napig, hanem évekig szeretne Ózdon dolgozni, így a pénzügyi finanszírozást is így kívánják működtetni. Nagy köszönettel tartoznak az Önkormányzatnak, amely partnernek bizonyul elképzeléseik megvalósításához, ami a Városi Stadion infrastrukturális fejlesztését is magában foglalja.


862_0_t 862_1_t 862_2_t 862_3_t
862_4_t 862_5_t
Vissza