Befőzési szezon (képgalériával)2017. július 7. (péntek) 19:00 - Városnews/5861_0_300.jpgElkezdődött a befőzési szezon városunkban is, hiszen már a piacon is bőséges mennyiségben megtalálható a sárgabarack és a meggy. Az emberek már keresik a csemegekukoricát, és várják a magyar dinnye megjelenését is. A kereskedők bíznak a jó időben, és azt szeretnék, ha a továbbiakban is megfelelő termékválasztékkal tudnák kiszolgálni a vásárlóközönséget.

A Városi Piacon többen már a befőzési szezonra készülnek. A nézelődők leginkább a sárgabarackot keresik, de meggy és szilva is bőségesen van. A standokon idén sincs hiány a kínálatból, hiszen többféle minőség és fajta lelhető fel a kereskedőknél. A gyümölcsökre nem volt kedvező az időjárás, az áprilisi tél miatt nagy mennyiség lefagyott, de a piaci áruválasztékon ez nem vehető észre.

„A befőzési szezonnak egyik része elkezdődött a sárgabarack, a földi eper már elmúlt. A barack az most indul, illetve már megy. Az ára is úgy alakul, hogy gyakorlatilag most van a dömping, most a legkedvezőbb az ár, annak ellenére, hogy lefagytak, viszonylagosan jó termés van. A hétre az ár is csökkent már, a jövőhétre viszont már emelkedni fog mert úgy néz ki, hogy elfogy a sárgabarack” - nyilatkozta Fedora István, kereskedő.

A csarnokban is nagy a választék a friss zöldárúból. A júliusi melegnek köszönhetően többen készítenek kovászos uborkát és különféle salátákat, amelyhez elérhető áron kapható a paradicsom és a paprika is. A kukoricaszezon is kezdetét vette, bár még van különbség az üzletek és a piac árai között. A lekvárkészítés iránt már a fiatalabb korosztály is érdeklődik, de még zömmel az idősebbek főznek be leginkább.

„Szilvából zömében, barackból is, de most már az nem olyan árú. Majd ami a kertben lesz abból készül majd lekvár” - mondta Nagy László.

„Nem lekvározok, ami még van azt felhasználom, de nagyon drágák a gyümölcsök” - fogalmazott dr. Verebélyi Tiborné.

Elvétve már a kék szilva is megtalálható a standokon, de ebből a gyümölcsből még szűkösebb a kínálat. Július elején a szezonális zöldségek és gyümölcsök nagy választékban vannak jelen, a kereskedők pedig bíznak a jó időben, és azt szeretnék, ha a továbbiakban is megfelelő termékpalettával tudnák kiszolgálni a vásárlóközönséget.


861_0_t 861_1_t 861_2_t 861_3_t
861_4_t 861_5_t 861_6_t 861_7_t
861_8_t
Vissza