Utolsó fázis (képgalériával)2017. július 4. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/5850_0_300.jpgSzakmai tanácskozásra és helyszíni bejárásra érkeztek ma városunkba a Miskolci Egyetem szakemberei. Látogatásuk újabb mérföldköve volt annak a hosszú folyamatnak, amelynek köszönhetően ősztől két szakon indulhat be Ózdon a kihelyezett, nappali tagozatos egyetemi képzés. Az egyeztetésen oktatásszervezésről és az ehhez kapcsolódó feltételek megteremtéséről is szó esett.

A Polgármesteri Hivatal jegyzői tárgyalójában fogadták ma az önkormányzat képviselői a Miskolci Egyetem 6 fős delegációjának tagjait. A tanácskozáson résztvevő felek célja az volt, hogy egyeztessék azokat az utolsó részleteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy ősztől minél gördülékenyebben indulhasson be a kihelyezett egyetemi képzés Ózdon. Szaka Attila közoktatási és művelődési referens úgy fogalmazott, hogy hosszú út vezetett ideáig, amíg utolsó fázisába léphetett a régi elképzelés megvalósítása. Riz Gábor szintén pozitívan tekint a jövőbe, hiszen a Felvidékről is van érdeklődés az induló képzések iránt. Janiczak Dávid polgármester reményét fejezte ki, hogy a július végén kiderülő ponthatárok alapján kellő létszámmal indulhat majd a tanév, és az első „fecskék” példája felbátorítja majd a többieket is.

A szakmai tanácskozást helyszíni látogatás követte, a Kaszinóba épületébe vették útjukat a szakemberek. Itt megtekintették azokat a helységeket, amelyek az ősztől induló két szak képzésének, illetve az ezzel kapcsolatos adminisztrációnak adnak majd helyet. Átbeszélték a tárgyi technikai feltételeket és azt is, hogy mire van még szükség az indulás előtt.

„Ez az épület az ózdi kihelyezett tagozatnak egy központi épülete lesz. Itt lesz a hallgatói ügyintézés, itt lesz zömmel a szociális munka képzés és bizonyos szegmensei az anyagmérnöki képzésnek. Most itt a Miskolci Egyetemmel karöltve azt nézzük meg, hogy minden irodai berendezés és szükséges tárgyi eszköz a helyén van-e, és mik azok az utolsó lépések, amiket még egyeztetni kell” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A kihelyezett képzés kapcsán először látogatott Ózdra a Miskolci Egyetem nemrégiben kinevezett új rektorhelyettese. Dr. Jakab Nóra elismerően nyilatkozott a látottakról.

„Alapvetően a megbeszélés középpontjában a hallgatói ügyek intézése áll. Megvizsgáltuk az infrastrukturális feltételeket, a Tiszti Kaszinó épülete csodálatos, az elméleti oktatás feltételeinek tökéletesen megfelel. A kollégáim beszéltek a tanulmányi ügyeket intéző helyi hölggyel is. Tehát alapvetően nem látjuk akadályát annak, hogy a képzés anyagmérnök alapszakon és szociális munka alapszakon beinduljon 2017. szeptember 4-től” - nyilatkozta dr. Jakab Nóra, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese.

A Miskolci Egyetem részéről a munka szakmai koordinálása lázasan zajlik. Ez a tanrendek aktualizálását, az órarendek készítését, az anyagbeszerzési igények felmérését jelenti. Jelenleg egy eszközbeszerzési pályázat pozitív kimenetelére várnak, amely az anyagmérnöki szak high-tech laborjának kialakítását szolgálná. A Kaszinóban tett séta után a képzés másik telephelyét, a Digitális Erőmű épületét is megtekintették a szakemberek.


850_0_t 850_1_t 850_2_t 850_3_t
850_4_t 850_5_t 850_6_t 850_7_t
850_8_t 850_9_t 850_10_t
Vissza