Ötvenezer forint fix bírság2012. szeptember 12. (szerda) 15:18 - Törvénynews/585_0_300.jpgÖtvenezer forintos bírságra számíthat a jövőben az, aki jogosulatlanul parkol a mozgássérülteknek fenntartott helyen. Szeptembertől ugyanis nem a közigazgatási, hanem a szabálysértési törvény vonatkozik a mozgássérült parkolókra. A városi Közterület-felügyelet vezetője ma tájékoztatta az ózdi érintetteket a már életbe lépett szigorításról.

Szeptembertől harmincezer helyett ötvenezer forintos bírságot fizet az, aki a mozgássérülteknek fenntartott helyen jogosulatlanul parkol, vagy várakozik, illetve elmulasztja kitenni igazolványát. Mérlegelni nem lehet. Aki szabályt sért, fizetnie kell. Az érintettek csak részben tartják helyesnek a szigorítást.

-Ebben van jó és rossz is. Az, hogy nem lehet mérlegelni, és valaki a saját jogán tényleg elfelejti kitenni az igazolványát, vagy rosszul teszi ki, azért kicsit soknak tartom az ötvenezer forintot, egyéb tekintetben, ha valaki jogtalanul használja a parkolóhelyünket, akkor nem – ismertette véleményét Kozma Sándor, a MOVE ózdi szervezetének elnöke.

A változásokról Fodor Gábor, az ózdi Közterület-felügyelet vezetője tájékoztatta a MOVE helyi szervezetét. Azt mondja, komoly problémát jelentenek városunkban a visszaélések, de sokszor előfordult, hogy maguk az érintettek is elmulasztották, vagy nem helyesen használták kártyájukat. Az ellenőrzések során nemcsak azt figyelik, hogy megvan-e a parkolásra jogosító igazolvány, hanem annak sorszámát, érvényességét is megnézik, sőt, azt is, hogy a kártya valóban azé-e, aki kitette az autójába.

-Szabályos kihelyezést fogunk mindenkitől kérni, és ez a mozgáskorlátozottakra is érvényes. Ha nem látszódik a sorszám és az érvényességi idő az igazolványukon, meg fogjuk őket bírságolni – mondta Fodor Gábor az ózdi Közterület-felügyelet vezetője.

Az ellenőrzés kiterjed a megkopott jelzésekre és a hiányzó táblákra is a város parkolóiban. A szigorítás értelmében ezeket helyre kell állítani. A közterület-felügyelők az elkövetkezendő két hétben még nem büntetnek, csak figyelmeztetnek, de azután minden szabálysértőre bírságot szabnak ki.

Vissza