Nyelvi tábor (képgalériával)2017. július 4. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/5849_0_300.jpgAngol nyelvi tábor zajlik a hódoscsépányi Hossó Szabadidő és Lovasudvarban. A város egyik nyelviskolája minden évben indít nyári kurzusokat azoknak gyerekeknek, akik akár kezdő, akár haladó szinten ismerkednek az angollal. Idén kilencedik alkalommal nyílt lehetőség arra, hogy a résztvevők kötetlen formában, ám mégis hasznos nyelvi ismereteket szerezve töltsenek el egy kellemes tábori hetet.

Az angol nyelvi tábor e héten zajló turnusának részvevői közül a legkisebb 5 éves, a legnagyobb 13. Közös bennük, hogy ki hosszabb, ki rövidebb ideje tanulja az angol nyelvet, és ide is azért jöttek, hogy bővítsék idegennyelvi ismereteiket. A rengeteg játék közepette szinte észrevétlenül bővül a szókincsük. Napi három órában zajlik az oktatás, és persze vannak kötetlenebb foglalkozások is. Ez a csapat éppen angol nyelvű társasjátékkal szórakozik, a kisebbek pedig ezalatt kézműveskednek.

„Amikor szabadfoglalkozás van, akkor lehet mászkálni, hintázni. Szoktunk kézműveskedni is. Van amikor angol órát tartunk, lovagolunk, macskázunk és sok minden van itt, ami nagyon jó” - nyilatkozta Szabados Szonja.

„A kedvencem az, amikor társasozunk az angol társasjátékkal, angolul kommunikálunk, és ha valami nem megy, akkor besegítenek a kedves tanárok” - mondta Ronyecz Anna.

Adam Neal anyanyelvi angol tanár. Ő csakis így szól a gyerekekhez. A tábor nemcsak a nyelvtanulásra ad lehetőséget, hanem arra is, hogy a gyerekek jó levegőn, kedvükre való programokkal töltsék a napjukat.

„Ez a kilencedik táborunk, jövőre jubilálunk. A célunk az volt az induláskor, hogy minden ózdi gyerek kapjon ilyen lehetőséget, hogy angolul tanulhat ilyen formában. Ismereteket szerezhetnek tőlem, mint angol anyanyelvi tanártól és egymástól is” - fogalmazott Adam Neal, angol tanár.

A táborlakók reggel 8-tól délután 4-ig töltik itt az idejüket és napi többszöri étkezést is biztosítanak számukra. A helyszín adta lehetőségek is nagyon vonzzák a táborba jelentkező gyerekeket. Hatalmas téren szaladgálhatnak, házi állatokkal játszhatnak, íjászkodhatnak, lovagolhatnak, és eközben megismerkednek a tanyasi környezettel is. Ezen a héten huszonöt gyerek vesz részt a táborban, és már megvannak a jelentkezők a jövő heti turnusra is.


849_0_t 849_1_t 849_2_t 849_3_t
849_4_t 849_5_t 849_6_t
Vissza