Háromból három (képgalériával)2017. július 3. (hétfő) 19:00 - Sportnews/5846_0_300.jpgHárom aranyéremmel érkeztek haza a Lengyelországban megrendezett erőemelő GPC Európa-bajnokságról az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzői. Gyuricska István és fia nem döntöttek egyéni csúcsokat, de most ez is elég volt a sikerhez. Októberben a miskolci világkupán már teljes létszámmal képviselteti magát az egyesület.

Két sportoló is képviselte városunk színeit a Lengyelországban megrendezett nemzetközi mezőnyt felvonultató hét napos GPC Európa-bajnokságon. Az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzői három versenyszámba is leadták nevezésüket.

„A fiam indult RAW fekvenyomásban, én pedig RAW fekvenyomás, illetve az equipped, vagyis a ruhás kategóriában. A versenyen nem terveztünk komolyabb eredményeket. Az volt a cél, hogy a dobogón fent álljunk. Igazából a világbajnokságra próbálunk összpontosítani. A készülésünk nagyon nehéz volt erre a versenyre, keményen edzettünk, ennek köszönhetően egy nagyon könnyű versenyünk volt. Nem kellett túl teljesíteni azt az alaperőt, amivel kimentünk” - nyilatkozta Gyuricska István, az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület edzője.

A Biala Podlaskában megrendezett viadalon Istvánnak és fiának is sikerült a megfelelő taktikát alkalmazniuk, így nem nem emelték túl magukat, bár nem is döntötték meg egyéni rekordjukat, ez most mégis elég volt ahhoz, hogy háromszor is a dobogó legmagasabb fokán emelhessék magasba a magyar zászlót. Az egyesület vezetője ruhás nyomásban 175 kilogrammal, míg RAW fekvenyomásban 155 kilogrammal zárt. Ifj. Gyuricska István a 16 évesek korcsoportjában 125 kilogrammos RAW fekvenyomásban elért teljesítményével messze túlszárnyalta a 19 évesek mezőnyét is. Ahogyan édesapja is, úgy ő is nagyon büszke elért eredményére, de már most a jövőre koncentrál.

„Szeptemberben lesz a világbajnokság, most már oda készülünk inkább. Már ezen a versenyen is minden gondolatunk e körül forgott. A mostani edzéseimmel is nagyon komolyan készülök erre a megmérettetésre, ott nekem a ruhás fekvenyomás lesz a hangsúlyos, ott szeretnék egy nagyon szép világcsúcsot nyomni” - mondta ifj. Gyuricska István, az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület sportolója.

Az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület tagjai nyáron a verseny és az edzések fáradalmait Siófokon egy sporttáborban igyekeznek majd „kipihenni”. Szeptemberben ismét ketten állnak a súlyok mellé a csehországi világbajnokságon, míg októberben a miskolci világkupán már teljes létszámmal képviselteti magát az egyesület.


846_0_t 846_1_t 846_2_t 846_3_t
846_4_t 846_5_t 846_6_t 846_7_t
846_8_t 846_9_t 846_10_t 846_11_t
846_12_t
Vissza