Forró napok (képgalériával)2017. június 27. (kedd) 19:00 - Aktuálisnews/5828_0_300.jpgMár napok óta folyamatos a hőség és a városban nehéz túlélni a kánikulát. A mentőállomás vezetője úgy fogalmazott, hogy inkább a fronthatások terhelik meg az emberek szervezetét, így az esetek száma nem nőtt meg az elmúlt időszakban, de a riasztások rendre a meleg miatt érkeztek. Városunk önkormányzata párakapuval és vízosztással igyekszik enyhíteni az időjárás okozta kellemetlenséget.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára kiadott vészjelzése megyénket nem érintette, ezt azért másképp gondolták a helyiek. A nagy meleg riadóval vagy anélkül de, mindenki szervezetét megviseli.

„A redőnyöket leengedem, másképpen nem nagyon tudok védekezni. Kutyám is van, vele sokat sétálok. Idős is vagyok már persze, és nem esik jól ez a nagy meleg, ez rettentően kikészíti az ember szervezetét” - nyilatkozta Balázs Györgyné.

„Nagyon meleg van, rengeteg folyadékot iszunk, a kis unokák is, mindenki, az egész család. Panelban lakunk sajnos. Minden redőnyt lehúzunk, éjszaka nyitva az ablak. Így nehezen, de elviselhető. Viszont az utcán nagyon nagy a hőség” - mondta Szedőné Horváth Angéla.

A hőségre Ózd Város Önkormányzata is gyorsan reagált. A Városháza előtti öbölben párakaput állítottak fel, a Gyújtói körforgalomnál, a régi reuma kórház előtt pedig vizet osztottak a járókelőknek, itt 10-től 12 óráig több, mint kétszáz palack víz talált gazdára. Amennyiben hinni lehet az előrejelzéseknek, ezek az intézkedések valószínűleg ismétlődni fognak. Nemrég a Bolyki főúton egy idős bácsi lett rosszul a napon, aki elvesztette egyensúlyát, és a járdáról kiesett az úttestre nem kis galibát okozva ezzel a forgalomban. Az elmúlt napok történései azt igazolják, hogy a front megérkezése terheli meg leginkább az embereket.

„Az esetszámok igazából nem nőttek meg, csak a minőségük. Az idősek, valamint a gyerekek, a szív és érrendszeri betegségekben vagy cukorbetegségben szenvedők ellátásának száma viszont megnőtt. Hamar felborul az időseknek a só-víz háztartása. Ezek most a kiemelt ellátások” - fogalmazott Dovala Attila, mentőállomás vezető.

A Városi Strandfürdő vasárnapig egy órával tovább tartott nyitva. A szakemberek azt javasolják, ha valamit feltétlenül el kell végeznünk, azt vagy a kora reggeli, vagy az esti órákban tegyük meg. Délelőtt 11 és délután 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjunk a napon, ha mégis, akkor figyeljünk oda az UV sugarak elleni védekezésre is, mert már egyórás extrém sugárzás is megnövelheti a bőrrák kockázatát.


828_0_t 828_1_t 828_2_t 828_3_t
828_4_t 828_5_t 828_6_t 828_7_t
828_8_t
Vissza