Fokozott figyelem2017. június 27. (kedd) 19:00 - Aktuálisnews/5827_0_300.jpgMindenki figyeljen oda a folyadékfogyasztásra. Erre hívja fel a figyelmet az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatója.

Bélteczki János szerint alkalmazkodnunk kell az extrém meleg napokhoz ruházatunk megválasztása közben is. Akik igénybe veszik az intézmény által kínált egészségügyi szolgáltatásokat, azok is tartsanak maguknál vizet. Bár a műtők és az intenzív osztály légkondicionált, de a betegszobákat nem extrém melegre tervezték, ezért akik egy beavatkozás kapcsán előjegyzéssel rendelkeznek, előtte konzultáljanak a kórház szakembereivel.

„Azt kérem mindenkitől, hogy amennyiben tervezett műtétje van, vegye fel a kapcsolatot a kezelőorvosával, mivel az bizonyított tény, hogy extrém magas hőmérséklet mellett nagyobb a szövődmények előfordulása. A közös megbeszélésnek lehet az az eredménye, hogy emiatt javasolja majd a műtétnek a halasztását. Egy húsz éves sportolónál nem ugyanaz a helyzet, mint egy ötvenöt, hatvan évesnél. Az biztos, hogy ezekben a kórtermekben nem tudunk megbirkózni a negyven, negyvenkét fokos hőségnek a következményeivel. Jobb a beteg számára az, hogy otthon a saját kényelmi funkciói, saját otthonos körülményei között tudja kielégíteni. Ha beavatkozásra kerül sor és lehetséges, akkor javaslom az egynapos beavatkozásokat, így bejön korán reggel és este már el is mehet" - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatója.

Vissza