Sajtótájékoztató2017. június 22. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/5814_0_300.jpgRögtönzött sajtótájékoztatót tartott a mai képviselő-testületi ülés után a FIDESZ-KDNP a Városháza előtt. A frakcióvezető és helyettese egyebek mellett beszélt arról a közel félmilliárdos hitelfelvételi javaslatról, amit nem tudtak támogatni.

„Ilyen költségvetési helyzetbe belevinni az önkormányzatot egy pozitív eredmény után, ez nem egy jó gazdálkodást mutató eredmény. Mi ezt a kérdést úgy látjuk, hogy a város sodródik, a városvezetés nem tudja hol a helye, nem tud nagy távolságokba kivetítendő ötletekkel gazdálkodni és takarékoskodni. Éppen ezért ez nem megoldás, hogy hitelbe fordítják az önkormányzat költségvetését” - mondta Fürjes Pál, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője.

A frakció a rossz gazdálkodással magyarázza, és a városvezetést teszi felelőssé azért is, hogy nem tudott élni a Startmunka Program kapcsán azzal a több mint egymilliárdos pályázati lehetősséggel, amelynek negyven százalékát visszaadta úgy, hogy a lakóépületek, az intézmények, cégek környezete nincs rendben.

A sajtótájékoztatón szóba került a ma napirenden lévő Helyi Esélyegyenlőségi Program 2017. évi felülvizsgálata is. Elhangzott, hogy azért nem támogatták az előterjesztést, mert akinek a feladata lett volna, nem végezte el a munkáját, nem aktualizálta az anyagot. Például az egyik legjelentősebb problémának a munkanélküliséget említi az előterjesztés – hangzott el a sajtótájékoztatón, ugyanakkor az látszik, hogy munkaerőhiánnyal küzd a legtöbb cég a városban.

„Az utolsó adatok - legyen az akár a gyermekekre, akár az időskorúakra, munkanélküliekre, vagy bármilyen területre vonatkozó adat - az 2013-as. Most pedig 2017-et írunk. Mivel az adatok sem frissek, ezért a következtetések, intézkedések sem lehetnek annak megfelelően eredményesek. Úgy gondoljuk, hogy lassan már csak a Fidesz-KDNP képviselői olvassák el az előterjesztéseket, hiszen azoknak a tartalmával sokszor még az előterjesztők sincsenek tisztában” - tette hozzá Obbágy Csaba, a FIDESZ-KDNP frakcióvezető-helyettese.

Vissza