Tanévet zártak (képgalériával)2017. június 21. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/5808_0_300.jpgLezárták a tanévet az Újváros Téri Általános Iskolában, innen közel ötszáz gyereknek kezdődött meg hivatalosan is a vakáció. Az ünnepélyes tanévbúcsún szó esett az elért eredményekről és számba vették az elmúlt időszak főbb történéseit is. Az intézmény több, mint nyolcvan kitűnő tanulóval is büszkélkedhet, akik nemcsak az órákon szerepeltek jól, hanem megyei és országos versenyeken is kiváló eredményeket értek el.

Sorra búcsúztatják a 2016/2017-es tanévet a város általános iskolái. Ma reggel ünnepélyes keretek közt zárták az elmúlt esztendőt az Újváros Téri Általános Iskola diákjai és pedagógusai is. Galkóné Szabó Mária köszöntőjében felidézte az elmúlt időszak főbb történéseit, és számba vette az elért eredményeket. Az intézménybe járó diákok kimagaslóan teljesítettek akár városi, megyei vagy országos versenyről legyen szó. Emellett persze a mindennapokban is helyt kellett állniuk a tanulóknak, a bizonyítványokban szereplő számok is erről árulkodnak.

„Nyolcvankettő kitűnő tanulónk van, amire nagyon büszkék vagyunk. Nyolcadikban pedig három olyan tanuló, aki nyolc éven át szintén kitűnő volt, tehát ez is egy nagyon-nagyon szép eredmény. Tizenhat fő körül van azoknak a száma, akik javítóvizsgára szorulnak, ők augusztusban még bizonyíthatnak, és reméljük sikerül tovább menniük” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A diákok az év során rengeteg élménnyel gazdagodtak, volt aki a felvidéki kirándulásra emlékszik vissza a legszívesebben, de akadt olyan is, akiben a tornász országos verseny hagyott mély nyomot, emellett persze mindent megtettek annak érdekében, hogy kifogástalan bizonyítvánnyal a kezükben élvezhessék a vakációt.

„Szerintem kitűnő leszek, mert nem sok négyesem volt, hanem nagyon sok ötösöm volt. Nézegettem és számolgattam az átlagot, és csak ötöst láttam” - nyilatkozta Soós Liliána, tanuló.

„Végig tanultam igazából az évet, de úgy érzem, hogy nem eléggé, mert nem leszek kitűnő, de nem olyan sok a rosszabb jegy” - fogalmazott Pető Zsófia, tanuló.

A bizonyítványosztás előtt a kitűnő tanulók könyvjutalmat, a jeles eredménnyel végzők pedig oklevelet vehettek át az intézmény vezetőjétől. Bár a tanév lezárult, de a megmérettetések sora még nem ért véget, hiszen pénteken az országos atlétikai versenyen még lesz olyan diák, aki bizonyíthatja felkészültségét. Az Újváros téri oktatási intézményből közel ötszáz fiatalnak kezdődött meg a nyári szünet.


808_0_t 808_1_t 808_2_t 808_3_t
808_4_t 808_5_t 808_6_t 808_7_t
808_8_tVissza