Pénzügyi döntések (képgalériával)2017. június 21. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/5806_0_300.jpgÚtfelújításra, járdaépítésre és parkoló kialakítására is futja majd a 2017. évi városrehabilitációs feladatokra biztosított keretből – derült ki a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén. A Városházán megtartott tanácskozáson mindezek mellett személyi kérdésekről és új térfigyelő kamerák kezelésbe adásáról is szó esett.

A bizottsági tanácskozás zárt ajtók mögött, az Ózdinvest Kft. ügyvezetőjének megválasztására tett javaslat megvitatásával kezdődött el, majd egy éven belüli folyószámla hitelkeret igénybevételével és a Helyi Esélyegyenlőségi Program 2017. évi felülvizsgálatával foglalkoztak a döntéshozók. A Startprogram Iroda 2016. évben lebonyolított közfoglalkoztatási programjairól készült beszámolóval kapcsolatban több kérdés, észrevétel is elhangzott, ezekre Kupai Dávid irodavezető válaszolt.

A tanácskozáson a 2017. évi városrehabilitációs feladatokra biztosított keret részbeni felhasználására tett javaslattal kapcsolatban is döntés született. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagjai közel 20 millió forint felhasználásáról határoztak.

„Ebben vannak olyanok, amit képviselő társaim már régen feszegetnek, régen felvettették a problémát. Sajóvárkonyon, a Mekcsey úton felhullámosodott az út egy szakaszon, ez teljes aszfaltozással ki lesz javítva. Ezt Obbágy Csaba vetette fel többször, illetve írt levelet róla. Dr. Mészáros Miklós az Újváros téri iskola új udvarának burkolatát kifogásolta sokszor. Ez le lett salakozva, ezért balesetveszélyes volt. Ezt úgy sikerül megoldanunk, hogy kicserélik a salakborítást termő rétegre, és befüvesítik a területet. A harmadik jelentős dolog pedig Tóth Pálnak a felvetése volt. Az Árpád vezér út 20. szám alatti épület homlokzata teljesen megrongálódott, ennek a javítására is sort kerítünk ebben az időszakban. De lesz forrás az Ív úti buszmegálló felújítására, az Autóbuszmegállónál egy P+R parkoló kialakítására, de a piac térségében és a Zrínyi Miklós úton is lesz új parkoló” - nyilatkozta Tartó Lajos, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

A bizottsági ülésen a VII. Ózdi Triatlon verseny támogatásáról, valamint az Ózdi FC és az Ózdi KC által tervezett, nagy értékű beruházásáról is szó esett. A tanácskozás végén az is kiderült, hogy dr. Kósné Dargai Rita kezdeményezésére Zubor László kettő darab térfigyelő kamerát ajánlott fel a Városi Rendészet részére. Ezek elhelyezéséről a Képviselő-testület határoz majd.


806_0_t 806_1_t 806_2_t 806_3_t
806_4_t 806_5_t 806_6_t 806_7_t
806_8_t
Vissza