Nyári körkép (képgalériával)2017. június 20. (kedd) 19:00 - Aktuálisnews/5802_0_300.jpgÉlvezik a nyári meleget városunk lakói. Sétálás közben sokan fagyival hűsítik magukat, mások az árnyékos padokon pihennek nap közben és a Városi Strandfürdő medencéiben is napról napra egyre többen fürdenek. A napsütés azonban bajt is okozhat, ezek megelőzéséről sem szabad elfeledkeznie senkinek.

Ragyogó napsütés, szinte felhőtlen égbolt. Hamisíthatatlan nyári meleg uralkodott ma városunkban. A jó időt pedig ki is élvezték az emberek. A kisgyermekek fejét sapkával védik az anyukák a túl sok napfénytől, az ásványvizet pedig kartonostól viszik haza a boltokból a vásárlók. A déli órákban az utcán sétálók közül sokan fagyival hűsítették magukat, mások a hűvösben álló padokon pihentek meg útjuk során. Sőt, volt, aki e kettőt kombinálta.

„Fagyizok, semmi más, meg beülök a hűvösbe” - nyilatkozta Berki Mihály.

A Városi Strandfürdő június 1-jén nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. A kis- és a nagy medencében ma is sokan fürödtek. A két gyermekcsúszda idén is nagy népszerűségnek örvend, a legkisebbek pedig a pancsoló medencében élvezték a nyári meleget. A büfék napernyői alatt ülve pedig jól esett az ebéd és egy hideg üdítő. A legfiatalabb strandvendég Antal Bence volt, aki először nézett szét a Bolyki főúti létesítményben.

„Három hónapos, én még nem tettem a vízbe, nem mertem még, de tetszik neki itt kint, szerintem” - mondta Szucsányi Nikoletta.

A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomás változás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre: lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselése ajánlott, és a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges. Vigyázni kell, nehogy a testünk túlhevüljön, mert napszúrást, hőgutát kaphatunk.


802_0_t 802_1_t 802_2_t 802_3_t
802_4_t 802_5_t
Vissza