Egészséges életmód (képgalériával)2017. június 20. (kedd) 19:00 - Egészségnews/5801_0_300.jpgTizenharmadik alkalommal szerveznek életmódtábort az Almási Balogh Pál Kórház Gyermekosztályán. A program célja minden alkalommal az, hogy a gyerekeket megismertessék az egészséges táplálkozás és a testmozgás jelentőségével. A programok között a fiatalok elméletben és gyakorlatban is megtapasztalhatják, hogy mivel jár együtt az életmódváltás.

Tizenharmadik alkalommal rendeznek életmódtábort az ózdi kórház Gyermekosztályán. Az ötnapos kikapcsolódáson tartalmas programokat szerveznek számukra. A gyerekek többsége súlyproblémái miatt vesz részt a táborban, illetve hogy tapasztalatokat szerezzenek az egészséges életmóddal kapcsolatban. Az egy hét alatt nem a fogyás a szempont, hanem szemléletváltást szeretnének elérni a fiataloknál a szakemberek. Idén is számos lehetőség közül választhatnak a résztvevők.

„2004 óta szervezzük meg az egészséges életmódtábort túlsúlyos gyermekek részére. Gazdag programokat szervezünk nekik, ebben az évben ellátogatunk a MaNDA-ba, a szilvásváradi kalandparkba, a városi rendőrséghez, a görögkatolikus egyházközséghez. Vizsgálatokon vesznek részt, amelyek különböző szűrések, vérvizsgálat, hasi ultrahang és teljes vizeletvizsgálat. Vannak gyerkőcök akik visszajáróak” - fogalmazott Kovács Mária, az Almási Balogh Pál Kórház Gyermekosztályának főnővére.

A kórház Gyermekosztályán diétás tanácsokkal is ellátják a fiatalokat, ahol megtudhatják, hogy mire figyeljenek oda a mindennapos étkezéseik során. A dietetikus nemcsak a táplálkozásra hívja fel a figyelmet, hanem a mozgás fontosságára is. A fiatalok életére jellemző a mozgásszegény életmód, ami arra vezethető vissza, hogy fontos szerepet tölt be náluk a digitális világ. Ezért a táborban résztvevő szakemberek úgy szerveznek a gyerekeknek programokat, hogy a mozgás szerves része legyen a táborozóknak. Az úszás az egyik legkedveltebb program a gyerekek körében. Majdnem minden alkalommal beiktatják ezt a mozgásformát számukra. A fiatalok tudják, hogy a vizsgálatok és a testmozgás az előnyükre válik.

„Nekem ez az úszás tetszett, és hogy mentünk lovagolni és a jó helyek” - mondta Sós Gabriella.

Idén 14 gyermek vesz részt a táborban, akik 7 és 14 év közöttiek. Közülük többen visszatérőnek számítanak, hiszen élvezik az itt töltött időt és a gazdag programkínálatot. A szervezők közös tornával, játékkal és tanácsokkal is segítik a fiatalokat. Fontos a szülők együttműködése is, hiszen a környezetnek döntő szerepe van a helyes életforma kialakításában.


801_0_t 801_1_t 801_2_t 801_3_t
801_4_t 801_5_t 801_6_t
Vissza