Eredményes tanév (képgalériával)2017. június 19. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/5797_0_300.jpgSzentmisével zárták a tanévet a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjai. Az ünnepélyes ceremónián Mischinger Ferenc plébános prédikációval bocsátotta nyári szünetre a gyerekeket. Az évzárón idén is kiemelték a legjobb tanulókat és eredményeiket, valamint jutalmazták a közösségért tevékenykedőket is.

Diákokkal telt meg az Ív úti római katolikus templom ma reggel. A padsorokban a II. János Pál Katolikus Általános Iskola tanulói és nevelői ültek, hogy ünnepélyesen szentmisével zárják le a tanévet. Elkezdődött a vakáció, de ahogy az intézmény plébánosa Mischinger Ferenc fogalmazott, nyáron sem szabad távol kerülni a tanulástól és az egyháztól.

„A szülők és a tanárok amikor szigorúak, akkor is értetek azok, és amikor megbocsátanak, miattatok bocsátanak meg. Ezt meg kell köszönni, és ezért jöttünk ide a misére, hogy Jézussal együtt megköszönjük az elmúlt tanévet. Imádkozzunk, hogy a nyári szünet szépen, eredményesen, balesetmentesen töltsük el, és itt is csak tanuljunk, és előrébb jussunk az életünkben” - fogalmazott Mischinger Ferenc, plébános.

A prédikációban elhangzott, hogy ez a nap a hálaadás napja is. Érdemes visszagondolni, hogy az Isten által mennyi tudással gazdagodtak a tanulni vágyók a pedagógusoknak köszönhetően. Azoknak sem érdemes csüggedniük, akiknek még vannak hiányosságaik, mert az Úr okkal adja a nehézségeket, hogy ezáltal is megerősödjünk.

„Úgy gondolom, hogy évről-évre gyarapodik azoknak a gyerekeknek a száma, akik valóban Jézust beengedik a szívükbe, akik szívesen járnak templomba akkor is, amikor nincs kötelező mise vagy iskolai program, amit a templomban tartunk meg” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Kocska Ágnes igazgató köszöntőjében emlékezett az elmúlt tanév eseményeire és arra a 28 tanulóra, akik elballagtak az iskolából. Az évzárón a legjobban teljesítő diákokat is jutalmazták, de nemcsak őket, hanem kiemelkedő közösségi munkát végzőket is megajándékozták.


797_0_t 797_1_t 797_2_t 797_3_t
797_4_t 797_5_t 797_6_t 797_7_t
797_8_t
Vissza