Nyári vakáció (képgalériával)2017. június 15. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/5791_0_300.jpgMa volt az tanév utolsó napja az általános és középiskolákban. 182 tanítási nap után holnaptól hivatalosan is kitör a nyári vakáció. A pedagógusok már túl vannak a jegyek lezárásán, így a diákoknak sem kellett a tanulásra koncentrálniuk. Ez nap a játékról, a bolondozásról és a szünetet megelőző utolsó közös együttlétről szólt.

Felkerült a „V” betű is a táblára, így lett teljes a múlt héten megkezdett felirat. A Bolyky Tamás Általános Iskolában is már a vakáció hangulata lengte be ma a tantermeket. A tanulás helyét a kézműveskedés, a játék és egyéb szabad foglalkozások váltották fel, és most kivételesen engedélyezett volt az okoskészülékek használata is. A gyerekek már a nyári szünet lázában égnek, és határozott terveik vannak az előttük álló két és fél hónapra.

„Augusztus első vagy második hetén a keresztapámékhoz megyek Pestre. Velük majd sok helyre ellátogatunk, például a Balatonhoz, cirkuszba, moziba. Megyek majd táborokba kézművesbe, Saia-ásba és talán Erzsébet-táborba is” - nyilatkozta Kurucz Janka Katalin, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Én Bulgáriába fogok menni a családommal repülőgéppel. Nagyon várom már, sokat strandolunk majd, és aqua parkba is megyünk, és a tengerben is sokat fogunk lubickolni” - mondta Molnár Milán, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Amíg az alsósok a tantermekben játékkal töltötték az időt, addig a végzősök a szombati ballagási ceremónia koreográfiáját próbálták. Most még bolondballagóként, színes maskarákban, de pár nap múlva már elegáns ünneplőben állnak majd itt. Közelegnek a búcsú percei, ezek az utolsó alkalmak, amit még együtt töltenek.

„Vegyes érzések vannak bennem. Fájdalom, hogy a régi barátoktól el kell válnom. Ugyanakkor kíváncsiság is, hogy milyen lesz az új iskolám és az új élet” - fogalmazott Balázs Zsombor, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Még emlékszem arra a napra, amikor felkötötték rám a nyakkendőt, még csak most értem ide első osztályba, és már el is kell mennünk innen. Nagyon hamar elrepült az idő” - mondta Kovács Noémi, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Holnaptól elkezdődik a nyári szünet a diákok számára, a pedagógusok pedig csupa jókívánsággal engedik el őket ilyenkor a hosszú pihenőre.

„Töltődjenek fel, vigyázzanak magukra, és szeptemberben mindenkivel találkozzunk újra épen és egészségesen” - fogalmazott Kovács Ottó, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatója.

A következő tanév első tanítási napja szeptember elseje lesz, ami idén péntekre esik. De addig még hosszú a nyár, sok program és kikapcsolódás vár a gyerekekre, amit igyekeznek majd kihasználni. Holnaptól pedig hivatalosan is elkezdődik a VAKÁCIÓ!


791_0_t 791_1_t 791_2_t 791_3_t
791_4_t 791_5_t 791_6_t 791_7_t
791_8_t 791_9_t 791_10_t 791_11_t
Vissza