Közösséget fejlesztenek (képgalériával)2017. június 15. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5788_0_300.jpgHároméves közösségfejlesztő program indul a bolyoki és a hódoscsépányi egyházközség, valamint a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium részvételével. A program célja, hogy olyan párbeszéd alakuljon ki az idősebb és a fiatalabb generáció tagjai között, amely mindkét fél számára új tapasztalatokat szolgáltat.

A közösségfejlesztő program egy településszépítő akcióval kezdődött el. A SZIKSZI 110 diákja a bolyoki és a hódoscsépányi templom kertjében, valamint a peremkerület temetőjében vállalt takarítást. Az iskola és az egyházközségek közötti együttműködés egy elnyert pályázatnak köszönhetően valósul meg, és három éven keresztül zajlik majd.

„Sok esetben lesz olyan, generációk találkoznak majd egymással. Fórumok lesznek, zarándoklatra megyünk, hagyományőrző napot szervezünk, közös szalonnasütések lesznek. A mai gyakorlatilag a nyitó programja volt ennek a 3 éves közös „vállalkozásnak” - mondta dr. Benkőné Fehér Éva, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A fiatalok lelkesen, jókedvűen végezték feladataikat. Elmondásuk szerint a területszépítés remek nyitóprogram volt, így kíváncsian várják a folytatást.

„Szerintem ez egy nagyon jó közösségfejlesztő program. Nagyon jól érezzük magunkat, együtt vagyunk, élvezzük a jó időt, a természetet és mindenben segítünk egymásnak” - nyilatkozta Hadari Daniella, a SZIKSZI tanulója.

A kezdet lelkesedéssel teli – mondta el a takarítási akcióban aktív szerepet vállaló Szőke Gábor atya. A bolyoki plébános szerint a mai világban fontos, hogy a különböző generációk megtalálják egymással a közös hangot.

„Nyilván jó, hogy kapnak útmutatókat. Nyilván jó, hogy ha vannak világító tornyok az életükben, mert sokkal könnyebb így választani egy egész életre. Ezért tartom szerencsésnek azt, hogy a két generáció tanuljon egymástól. A fiatalok az idősebbektől tapasztalatot, bölcsességet, az idősebbek pedig fiatalságot és lendületet, hogy 80 év felett is bele lehet még kezdeni új dolgok megismerésébe, és nem csupán a halál az, ami vár ránk” - fogalmazott Szőke Gábor, plébános.

A SZIKSZI diákjai és pedagógusai a következő heteket pihenéssel, szórakozással és feltöltődéssel töltik, a közösségfejlesztő programok pedig a 2017/2018-as tanév elején folytatódnak tovább.


788_0_t 788_1_t 788_2_t 788_3_t
788_4_t 788_5_t 788_6_t 788_7_t
788_8_t 788_9_t
Vissza