Áldatlan állapotok (képgalériával)2017. június 14. (szerda) 19:00 - Városnews/5784_0_300.jpgHatósági ellenőrzést tartottak ma Hódoscsépányon és Somsályon. A rendőrség, a városi rendészet, illetve a gyermekjóléti intézmény munkatársai lakossági bejelentések felülvizsgálatára érkeztek ki az adott helyszínekre. A problémás állapotok feltérképezése után a szakemberek saját hatáskörükön belül megtették a kellő intézkedéseket.

Eligazítással kezdődött ma a nap az Ózd Városi Rendészet tárgyalójában. Fidrus Péter alpolgármester a rendőrség, a rendészet, valamint a gyermekjóléti intézmény munkatársai, illetve Farkas Péter Barnabás jelenlétében vázolta fel a tervezett hatósági ellenőrzés csapásirányát. Ennek első állomása Hódoscsépány volt, ahol a Hossó utca 4. szám alatti ingatlan lakóira érkezett panasz. A helyszínre kivonuló munkacsapat azt szemrevételezte, hogy a lakossági bejelentésben felsoroltak, mennyire felelnek meg a valóságnak. Rendezetlen lakókörülmények, a higiénia hiánya, lelakott épületrészek fogadták a kivonuló hatósági személyeket. Nem először jártak itt, a lakók ugyan cserélődtek, de a problémák azóta sem változtak.

„A környékbeliek panasszal éltek, a csótányok elszaporodtak, emberi ürülékek hevernek hátul a kertben, a kutat betemették szeméttel. Most komoly bírságot szabtunk ki rájuk, illetve kaptak három nap haladékot arra, hogy rendet tegyenek a portán” - mondta Fidrus Péter, alpolgármester.

A hatósági ellenőrzés során a helyi kábeltévé szolgáltatóval szembeni visszaélésre is fény derült. Az itt lakó családok illegálisan csatlakoztak rá a kiépített rendszerre, a műsorvételezésért nem fizetve. A bejelentés azonnal meg is történt a szolgáltató felé, melynek munkatársai a helyszínre vonulva felszámolták a törvénytelen rákötést. A városi rendészet munkatársai sok esetben találkoznak hasonló jelenséggel.

„Összevont hatósági ellenőrzést többhavonta tartunk, viszont napi rendszerességgel nézzük az ilyen ingatlanokat, ellenőrizzük azokat, a szolgálatunk során ez mindig be van iktatva” - nyilatkozta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

Az összehangolt hatósági akció Somsályon folytatódott. Itt a Rózsadomb két ingatlanját, illetve azok lakóit ellenőrizték. Gyakori csendháborítás, elhanyagolt környezet, illegális szemétégetés, ezekre érkezett panasz, illetve a csatornázási rendszerrel is problémák voltak. A helyszíni állapotok feltérképezése után a szakemberek saját hatáskörükön belül itt is megtették a kellő intézkedéseket. Az ellenőrzések a jövőben is folytatódnak, céljuk a jogtalan és szabálysértő állapotok felszámolása.


784_0_t 784_1_t 784_2_t 784_3_t
784_4_t 784_5_t 784_6_t 784_7_t
784_8_t 784_9_t 784_10_t
Vissza