Kórházi fejlesztés (képgalériával)2017. június 12. (hétfő) 19:00 - Városnews/5777_0_300.jpgÚj ultrahang készüléket vásárolt az ózdi kórház. A korszerű berendezés fotó realisztikus ábrázolás technikára is képes, amely a magzati arcot jobban kivehetővé teszi. Emellett a modern fejlesztés azt is biztosítja, hogy a szakorvosok „átlássanak” a babán, illetve a belső szerveken 3D-ben is. A műszer nagyságrendileg 15 millió forintos beruházás volt.

Az Almási Balogh Pál Kórházba a napokban érkezett meg az új ultrahang készülék. A berendezés egy 2014-es fejlesztés, amit a barcelonai ultrahangos világkongresszuson mutatott be az egyik közismert márkacég. Az Affiniti 70 típus a sorozaton belül a legkorszerűbb műszer. A közel 15 millió forintos beruházás egy pályázatnak volt köszönhető, amely a központi költségvetés, úgynevezett vis maior keretéből történt meg.

„Egy új fejlesztés. Ez annyit jelent, hogy fotó realisztikus ábrázolás a magzati arcot illetően, illetve egy áttetszőséget. Át lehet látni a babán, és a belső szerveket is 3D-ben. Ez a plusz, ez az új fejlesztés annyival tud többet és mást, hogy több fejet tudunk használni, mint az előzőekben” - mondta dr. Fábián Imre, szülész-nőgyógyász főorvos.

A főorvos elmondta, hogy több mint egy évtized alatt akkorát fejlődött a technika, hogy a vizsgálatokhoz használt hagyományos fejek jobbak lettek, élesebb képet adnak, és a magzati vizsgálatokra is alkalmasabb mint az előző. Az ultrahang vizsgálatra várakozó kismamák örülnek a modern készüléknek, ami nemcsak a várandósoknak, hanem technikailag az orvosoknak is nagy segítségükre lesznek.

„Nagyon örülök neki, nagyon várom a vizsgálatot. Remélhetőleg most már megtudjuk, hogy mi lesz a neme a picikénknek. Kíváncsian várom az első vizsgálatot ezzel az új ultrahang géppel, készülékkel” - nyilatkozta Tölgyesiné Szakály Dolóresz.

A készülék még újdonságnak számít a vizsgálatra érkezőknek. Dr. Fábián Imre elmondta, hogy több olyan műveletre is alkalmas a gép, amely segítségükre lesz az ózdi orvosoknak a diagnosztizálásban és a gyógyításban egyaránt.


777_0_t 777_1_t 777_2_t 777_3_t
777_4_t 777_5_t 777_6_t 777_7_tVissza