Mozgásfejlesztő játék (képgalériával)2017. június 8. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5769_0_300.jpgÚj játszóeszközt avattak a Petőfi Úti Óvoda gyermeknapi ünnepségén. A kerti partinak hosszú évekre visszanyúló hagyománya van az intézmény életében, amelyek alkalmával a szülők is betekinthetnek az ott folyó munkába és gyermekeikkel együtt tölthetik a délelőttöt. A játékos napon egyéb meglepetés is várt az apróságokra, ugyanis egy új hintás mászóelemet vehettek birtokukba.

A gyermeknapi kerti parti minden évben kiemelt alkalom a Petőfi Úti Óvoda kis lakói számára. Annál is inkább mert ilyenkor a szülők is bekapcsolódhatnak a játékos programba. Idén sem maradt el a gyerekműsor, az apróságok a „Kis kakas gyémánt fél krajcárja” című mesét adták elő. Volt játékos akadályverseny is, amelyhez hatalmas homokvárak készültek. A városvezetők, a terület képviselője és más meghívott vendégek is jelen voltak az óvoda nyílt napján, amelynek legfontosabb eseménye egy ünnepélyes átadó volt. Ennek keretében új játszóeszközt avattak az intézmény udvarán. A beruházás több forrásnak köszönhetően valósulhatott meg.

„Elsősorban a szülőknek és az itt dolgozóknak köszönhető, akik az alapítványunkat támogatják az adójuk 1 százalékával. Tulajdonképpen évek óta gyűlt rá a pénz, és amikor meglett a hinta, akkor szembesültünk vele, hogy ez önmagában kevés, ütéscsillapító burkolat is kellene alá, de ennek az ára majdnem annyi, mint maga a játékeszköz. Ehhez viszont a városvezetéstől kaptuk meg a támogatást” - nyilatkozta dr. Mustosné Jakab Judit, óvodavezető.

A mintegy 300 ezer forint értékű játszóeszközt Janiczak Dávid polgármester és Tartó Lajos területi képviselő közösen adták át a gyerekeknek. A nemzeti színű szalag átvágását követően az aprónép azonnal birtokába is vette a több részből álló új játszóelemet.

„Ez nemcsak hinta, hanem két mászóeszköz is van a két oldalán. Nagyon kevés játszóelem van ennek az óvodának az udvarán, de most sikerült ezt bővíteni. Bízom benne, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, és örömmel, sérülés nélkül fogják majd  használni” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A hintázásnak különleges szerepe van a gyermekek fejlődésében. Számos tudományos kutatás igazolja, hogy a fizikai, szociális és kognitív készségre is pozitívan hat. A kicsiken kívül a szülők is nagyon örültek a fejlesztésnek.

„Ez nagyon jó, mert korábban az óvodának nem volt hintája. Nagyon fognak örülni neki a gyerekek, és ki is fogják használni. Kevés itt a játék, de ezzel most több lett” - mondta Varga Anita.

A gyereknapi ajándékot az ovisok nagy örömmel fogadták. A kis örökmozgók egész délelőtt egymást váltották a mozgásfejlesztő új játszóeszközön.


769_0_t 769_1_t 769_2_t 769_3_t
769_4_t 769_5_t 769_6_t 769_7_t
769_8_t 769_9_t 769_10_t 769_11_t
769_12_t 769_13_t
Vissza