Marad képviselő2017. június 6. (kedd) 19:00 - Politikanews/5756_0_300.jpgA Jobbikból való kizárása ellenére továbbra is az ózdi képviselő-testület tagja marad Arany Géza László. A 2014-ben a párt kompenzációs listáján mandátumot szerző képviselő függetlenként dolgozik tovább a jövőben és lelkiismeretének megfelelően szavaz majd Igennel vagy Nemmel egy-egy napirendi javaslatról.

Janiczak Dávid június első napjaiban a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott közleményben adta hírül, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom ózdi szervezete kizárta soraiból Arany Géza Lászlót, a párt helyi önkormányzati képviselőjét. Ózd város polgármesterének elmondása szerint Arany Géza László a múlt héten levélben azt tudatta vele, hogy a jövőben nem a párt színeiben, hanem független képviselőként kíván tovább dolgozni a városért. Ezen bejelentése után döntött úgy a Jobbik helyi tagsága, hogy kizárja őt a soraiból, majd az Országos Elnökség is úgy határozott, hogy visszahívja mandátumából. Erre azonban jogi lehetőség nincs, így az adott személyen múlik, hogy valóban lemond-e ezen tisztségéről és átadja-e helyét másnak.

„Az a mandátum, az a Jobbikot illeti meg, hiszen a Jobbik listájáról került be Képviselő úr a a testületbe. Előzetesen is a Jobbik döntötte el, hogy kik szerepeljenek ezen a listán, így ha valaki nem szeretné tovább a Jobbikot képviselni, akkor ismét a pártnál kell, hogy legyen az a lehetőség, hogy eldöntse, hogy ki üljön azon a mandátumon. Kíváncsian várjuk, hogy Arany Géza László jobb belátásra tér-e, avagy nem” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Nem adom vissza a mandátumom – mondta el az Ózdi Városi Televízió megkeresésére Arany Géza László, aki a jövőben mint független képviselő kíván dolgozni Ózd városáért. Ahogy fogalmazott: a testületi üléseken lelkiismeretének megfelelően fog Igennel vagy Nemmel szavazni egy-egy napirend kapcsán, ha a döntéshez nem lesz elegendő információja, akkor pedig a „Tartózkodás” gombot fogja megnyomni.

Arany Géza László személyesen nem kívánt a városi televízió kamerája elé állni, telefonon azonban készségesen válaszolt a kérdésekre. Elmondta, hogy döntése egy másfél éves folyamat eredményeként született meg. Az országgyűlési választásokat felvezető kampányban nem kíván részt vállalni, ahogy fogalmazott: se arcát, se tisztességét nem kívánja adni az elkövetkezendő hónapok eseményeihez.

Arany Géza László döntéséről már Ózd város jegyzőjét, dr. Almási Csabát is tájékoztatta. A Jobbikból távozó képviselő, már a következő testületi ülésen is függetlenként fog az előterjesztésekről határozni a Városháza nagy tanácstermében.

Vissza