Rendkívüli sajtótájékoztató2017. május 25. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/5720_0_300.jpgInternet-előfizetést ajánlott fel szerdán Németh Szilárdnak Ózd polgármestere azután, hogy a Fidesz alelnöke feljelentést akar tenni a vízellátás-korszerűsítési közbeszerzés miatt, és korrupcióval vádolta meg a Jobbikot.

Janiczak Dávid jelezte: Németh Szilárd valószínűleg nem rendelkezik internet-elérhetőséggel, ezért nem tudta meghallgatni a felvételeket, amiket a helyzet tisztázása érdekében saját maga töltött fel a Youtube-ra. Azt mondta, a lehallgatása során született vágatlan felvételekből egyértelműen kiderül, hogy nem korrupció, hanem komoly kockázatelemzés zajlott az önkormányzatban.

Ózd polgármestere tegnap tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Budapesten, miután Németh Szilárd bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz hivatali visszaélés gyanújával, és kéri az ügyészséget, hogy vizsgálja meg a hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúját is. Janiczak Dávid azt mondta, hogy hamarosan minden felvételt nyilvánosságra fog hozni, amit a lehallgatások során készítettek. Ózd önkormányzata tisztességes, átlátható és jogszerű munkát végez - hangsúlyozta budapesti sajtótájékoztatóján a polgármester.

„ Én meghívom Németh Szilárdot Ózdra, tekintsük át együtt az anyagokat, beszéljünk róla. Hallgassuk meg a felvételeket, ha eddig nem volt erre módja, vagy esetleg bármilyen tv vitának nézek elébe Németh Szilárddal ezen ügy kapcsán” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.


Vissza