Önkéntes nap (képgalériával)2017. május 20. (szombat) 23:57 - Egyháznews/5703_0_300.jpgMásodik alkalommal csatlakozott a Kárpát-medencei Önkéntes Református Napokhoz Ózd. A város több pontján zenés produkciókkal és szeretetkártyákkal várták az arra járókat, hogy közösen tegyenek egymásért. A szervezők az emberi figyelmességre és a szeretet fontosságára helyezték a hangsúlyt.

Városunkban második alkalommal tartottak önkéntes napot, amelyen a szeretet erejére és az elfogadásra szerették volna ismét felhívni a figyelmet. A szervezők a város tíz pontján várták az odalátogatókat, ahol egyházi képviselők és önkéntesek szeretetkártyákat osztogattak és lufikkal kedveskedtek. Az egyes helyszíneken zenés produkciókkal szórakoztatták a nézelődőket, húzhattak bibliai idézeteket és beszélgetésre is nyílt lehetőségük a járókelőknek. A nap központi témája a szeretet volt, és ennek a továbbadása.

„Fontos az amit mi is kapunk szeretet, azt továbbadjuk, és legfőképpen arra a tiszta szeretetre volna szükség, amihez semmilyen érdek nem tapad, ez az Istennek a szeretete. Ezt próbáljuk továbbadni ezen az alkalmon” - fogalmazott Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

Az állomások között szerepelt a Gyújtó és környéke, ahol a görögkatolikus atyák osztogattak bibliai idézeteket, és beszélgetésre várták az érdeklődőket. A következő pont a Falu térsége volt, ahol Mischinger Ferenc plébános olvasott föl a Szentírásból, és az Emarald Hill együttese szórakoztatta a kilátogatókat. A Városház téren pedig a Tempó Ütőegyüttes csapata játszott ismert dallamokat. A délelőtt folyamán az Újváros téren is szerveződött egy csoport, ahol egy duót hallhattak az érdeklődők, akik a szeretetet dalokkal hálálták meg.

„Magában a nevében is benne van, hogy szeretethíd, és úgy gondoltuk, hogy a mi eszközünk a dal, mert zenészek vagyunk, ezért mi ezzel ajándékozzuk meg az embereket” - nyilatkozta Csakmag Vivien, énekes.

 A nézelődőknek leginkább a sajátos üzenetek tettszettek, volt olyan, aki egyik kedvenc idézetét kapta meg.

„Nagyon örülök főleg amit én kaptam. Ez nem lehet véletlen, egy Wass Albert idézet. Örülök neki, ezt személyes ajándéknak tartom” - mondta Magyar Gyula.

Az állomások között szerepelt továbbá az Almási Balogh Pál Kórház környéke, Hétes-telep, Sajóvárkony és Tábla is, ahol hasonló programon vehettek részt az ott élők. Az egyház képviselői fontosnak tartották, hogy ne csak közvetlen környezetükkel, hanem embertársaikkal is törődjenek. A kezdeményezés egyik célja, hogy felhívják a figyelmet az emberi elfogadásra, és az egymással való törődésre a mindennapokban is.


703_0_t 703_1_t 703_2_t 703_3_t
703_4_t 703_5_t 703_6_t 703_7_t
703_8_t 703_9_t 703_10_t 703_11_t
703_12_t 703_13_t 703_14_t 703_15_t
703_16_t
Vissza