Lakossági fórum (képgalériával)2017. május 19. (péntek) 19:00 - Városnews/5695_0_300.jpgA vége felé közeledik városunkban a svájci forrásból finanszírozott ivóvízhálózat fejlesztés második üteme. A Béke telep térségében élők egy lakossági fórum keretében ismerhették meg a beruházás részleteit. A rekonstrukció során a kivitelező befűzéses technikát alkalmazott, így a munkák nagy fennakadásokat nem okoztak az itt élők mindennapjaiban.

A Béke telep térségében is befejeződött a svájci forrásból finanszírozott ivóvízhálózat fejlesztés. A beruházással kapcsolatban az Európa téren tartottak lakossági fórumot, amelyen a projekt szakmai és műszaki vezetője mellett a kivitelező cég képviselője is megjelent, hogy válaszoljon az érdeklődők kérdéseire. A fórumon elhangzott, hogy a városi csőhálózat felújítására alapvetően azért volt szükség, mert a jelenlegi vezetékek elavultak és korrodálódtak, ezáltal megnövekedett a csőtörések veszélye.

„Ezen a környéken kevésbé okozott fennakadást a lakosság számára a rekonstrukció, mint a Kenderszer út környékén, miután itt egy befűzéses technológiát alkalmaztunk, nem pedig a nyílt árkos módszert. Itt kevésbé volt látványos a munkavégzés, viszont annál eredményesebb. Elértük a rekonstrukció célját, egy üzembiztos hálózatot sikerült kiépíteni és ez hosszú távon biztosítja a környéken élőknek a biztonságos ivóvíz ellátását” - nyilatkozta Csuhán Gábor, a projekt műszaki vezetője .

A lakossági fórumon a terület önkormányzati képviselője is megjelent. Tóth Pál szerint a lakosság többsége pozitívan fogadta a rekonstrukciót, és nagy reményekkel tekint a jövőbe ennek kapcsán.

„Azt várjuk, hogy biztonságosabb legyen a vízellátás, kevesebb legyen a hálózati veszteség, ezáltal rentábilisabb lesz a szolgáltatás. A munkaterület helyreállítását követően pedig bízom benne, hogy újra szép lesz a Béke telep és térsége” - mondta Tóth Pál, önkormányzati képviselő.

A svájci forrásból finanszírozott ivóvízhálózat fejlesztés második üteme nem csupán a Béke telepen fejeződött be, városi szinten is a vége felé közeledik. A kivitelező cég dolgozói május végéig valamennyi munkaterületről levonulnak.


695_0_t 695_1_t 695_2_t 695_3_t
695_4_t 695_5_t 695_6_t 695_7_t
695_8_t 695_9_t 695_10_t
Vissza