Utolsó simítások (képgalériával)2017. május 18. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5694_0_300.jpgAlig két hét van hátra a városi strandfürdő nyitásáig. A szükséges felújítási munkálatok java része már megtörtént, először a gépészeti rendszert nézték át alaposan a szakemberek, majd a medencéken végeztek kisebb-nagyobb javításokat. Jelenleg az utolsó simítások zajlanak, hogy 2 hét múlva felkészülten tudják fogadni a fürdővendégeket.

Ragyogóan napos idő, vízzel teli medencék, gondosan nyírott fű. A városi strandon már minden készen áll arra, hogy beindulhasson a szezon. Két hónappal ezelőtt kezdték meg a munkálatokat, nagy gondot fordítva arra, hogy időben be is tudják azokat fejezni. A szeszélyes tavaszi időjárás sem okozott fennakadást az előkészületek menetében, a tervek szerint tudtak haladni. Csaknem minden készen áll ahhoz, hogy két hét múlva ki tárt kapukkal fogadhassák vendégeiket.

„A gépészet évről évre visszatérő probléma, illetve a medencetest. Tehát ezek felújítását lehet odázni, de előbb-utóbb itt egy nagy összegű, átfogó felújítás kell hogy megtörténjen, különben ez a toldozgatás-foldozgatás nem biztos, hogy hosszú távon sikerre vezet” - nyilatkozta Veres Zoltán, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Eredetileg május 12-én szerették volna megnyitni a strandot az „Életünk a víz!” névre keresztelt rendezvénnyel, de az időjárás közbeszólt. Újrafestették a padokat, a kempinghez tartozó vizesblokk és a főépület melletti mellékhelyiség falait is. Az ÁNTSZ tegnap volt kint vízmintavételen, a vizsgálatnak a napokban lesz meg az eredménye.

A medencéket május 12-én töltötték fel. A víz tisztaságának megőrzése érdekében  annak fertőtlenítést is megkezdték. Ezt klórgáz és fertőtlenítő folyadék adagolásával végzik. Most még nagyon hideg a víz, ám a nyitás előtti napokban 28-30 Celsius fokra melegítik fel.

A gépészeti rendszert üzembe helyezték, a vizet folyamatosan forgatják. A szakemberek az utolsó simításokat végzik a területen, némi tereprendezés és fűnyírás van hátra. A fürdőzőket június elsejétől tiszta környezetben, a megszokott minőséggel várják.


694_0_t 694_1_t 694_2_t 694_3_t
694_4_tVissza