Válaszokat várnak (képgalériával)2017. május 18. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/5692_0_300.jpgÓzd jövőjét féltik a Fidesz helyi szervezetének tagjai. A párt ózdi elnöke szerint Janiczak Dávid az elmúlt hónapokban nem csupán nevetségessé tette városunkat, a napvilágot látott hangfelvételeknek köszönhetően a korrupció gyanúja is felmerült. A Fidesz helyi vezetői úgy vélik: a botrány kategóriás hírfolyamba való belekerülés, a későbbiekben nehezen gyógyítható folyamatokat gerjeszt.

A képviselő-testületi ülést követően a Fidesz ózdi szervezetének vezetői Vasvár úti irodájukban tartottak sajtótájékoztatót, amelyen a város jövőjéért fejezték ki aggodalmukat. A párt helyi elnöke szerint szilveszteri viselkedésével, gyermekes vetkőzésével, a lehallgatási botrányokkal, a napvilágot látott hangfelvételekkel Janiczak Dávid nevetségessé tette Ózd városát. Mindezek mellett felvetődött a korrupció gyanúja is, ezért szeretnének választ kapni arra a kérdésre, hogy „Történt-e törvénytelenség, vagy nem?”. Dr. Vámos Henrietta úgy fogalmazott: az emberek nagyon szeretnék tudni, hogy merre tart városunk.

„Nem a Fideszt, hanem minden ózdi polgárt tévesztett meg Polgármester úr. Lassan három év elteltével nem látjuk, hogy megvalósult volna programja. Hol vannak a beígért befektetők? Hol vannak a beígért munkahelyek?” - tette fel kérdéseit dr. Vámos Henrietta, a Fidesz Ózdi Szervezetének elnöke.

A botrány kategóriás hírfolyamba kerülés morálisan olyan komoly problémát okoz, amely olyan nehezen gyógyítható folyamatot erősít fel, mint a városból való elvándorlás – jelentette ki a sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője. Fürjes Pál szerint 2010 és 2014 között több városimázs javító intézkedés is történt, de ez a folyamat most megfordult.

„Ez a fajta „bezzeg város”, amely a Jobbik irányítása alatt elkezdődött, rossz irányba indult el. Valóban vizsgáljuk azokat a lehetőségeket, jogilag hogyan tudjuk tisztázni, büntetőjogi felelősséggel együtt, hogy mi is történt valójában. A morális városvezetés lezüllésén túl azokat a szabálytalanságokat, törvénytelenségeket, amely a fenyegetés gyanúja, a megvesztegetés gyanúja, a törvénytelen közbeszerzési eljárás körül gyülekeznek. Ezeket a kérdésköröket kellene megvizsgálni. Itt nem kerülhetjük el, hogy a törvényesség felügyeletét gyakorló jegyző felelősségét is vizslassuk” - mondta a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Fürjes Pál.

Fürjes Pál hivatkozott továbbá a képviselő-testületi ülésen megvitatott, az önkormányzati intézkedések működésével foglalkozó napirendi javaslatokra is, amelyekből meglátása szerint jól kiolvasható, hogy a humánerőforrással is gondok vannak városunkban. Ezért a folyamatért pedig véleménye szerint Ózd város polgármestere a felelős.


692_0_t 692_1_t 692_2_t 692_3_t
Vissza