Járhatóbb útszakasz (képgalériával)2017. május 18. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5691_0_300.jpgBefejeződött az útszélesítés és az aszfaltozás a Ráctag úton. Főként a terület megközelítése és az út keskenysége okozott problémákat az ott élőknek. Mára ez megoldódott, hiszen másfél méterrel szélesítették meg ezt a szakaszt, a beláthatatlan kereszteződésekbe domború tükröket szereltek, és áthelyezésre kerültek villanyoszlopok is.

A Ráctag úton évek óta fennálló problémák oldódtak meg. Eddig az utca megközelítése volt a legfőbb gond, hiszen ez csak egy útról, a jelenlegiről volt lehetséges. Több balesetnek okozója volt a keskeny úttest, és veszélyforrás volt a kanyarok beláthatósága is, hiszen lehúzódni szinte teljesen lehetetlen volt a gépjárműveknek, hogyha szembetalálkoztak egy másikkal. Elsőként a hegynek a megközelítését oldották meg a szakemberek még 2015-ben úgy, hogy az érintett részt a Puskás úttal összekötötték. A szélesítés szándéka már akkor tervben volt, de csak a villanyoszlopok áthelyezésével valósulhatott meg.

„Villanyoszlopokat kellett áthelyezni az úttestnek a jobb oldaláról, hogy a szélesítést végre tudjuk hajtani. Ezeknek az oszlopoknak az áthelyezése az év elején megtörtént, így a tavalyi évben elkezdett útszélesítés is végbe tudott menni. Az út körülbelül egy-másfél méterrel lett szélesebb, így biztonságosabban használhatják az autóval közlekedők. Valamint a sok beláthatatlan kereszteződés, ami övezi Ráctag tetőt domború tükrökkel lett ellátva, ami szintén a közlekedés biztonságát segíti az erre közlekedőknek” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az útszélesítést két évvel ezelőtt a Startprogram Iroda munkatársai kezdték meg, majd az ÉMÁSZ szakemberei ebben az évben helyezték át az érintett szakaszon a villanyoszlopokat. Így a bővítést áprilisban az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói fejeztek be. Dubovinszky László műszaki vezető hozzátette, hogy az aszfaltozást a csapadékos időjárás nem tette lehetővé.

„Itt végül is az útszélesítésnél a Startprogram Iroda tavaly megcsinálta a kivágásokat, illetve az alábetonozást. Mi most megvágtuk a széleit és az aszfaltozását végeztük el körülbelül 250 méteres szakaszon” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A munkálatokhoz negyven tonna aszfaltot használtak fel, a kátyúzáshoz pedig két tonnát. A területen élők örömmel veszik ezeket a változásokat, így szebbé válhat lakókörnyezetük.

„Itt komoly változások történtek. Tükrök vannak mindenütt, útszélesítés, látszik, hogy van gazdája, nem úgy mint azelőtt. Nem tudom előtte itt ki volt a képviselő, de szinte nem csinált itt semmit. Én már 18 éve élek itt, de ilyen változások nem történtek, örülünk neki” - fogalmazott Fekete József.

A meleg aszfaltozást és a kátyúzásokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai folyamatosan végzik, következő állomásuk a Damjanich úti szakasz lesz.


691_0_t
691_0_t
691_1_t
691_1_t
691_2_t
691_2_t
691_3_t
691_3_t
691_4_t
691_4_t
691_5_t
691_5_t
691_6_t
691_6_t
691_7_t
691_7_t
691_8_t
691_8_tVissza