Arany oklevél (képgalériával)2017. május 18. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/5690_0_300.jpgSikert sikerre halmoznak ezekben a hetekben az ózdi hip-hop táncosok. Zsámbokiné Vadas Szilvia tanítványai az ECDS országos táncversenyen aratott győzelmek után most az Egerben megrendezett „Miénk a tér!” címet viselő művészeti fesztiválon nyűgözték le a zsűrit és a közönséget.

A „Miénk a tér!” összművészeti fesztivál immár évek óta nagy népszerűségnek örvend Eger városában. A többnapos programsorozatnak visszatérő vendégei az ózdi hip-hop tánciskola növendékei is. Ezen a rendezvényen a színpadra vitt produkciók nem egymással versenyeznek, hanem önállóan, egyenként kapnak minősítést. A mieink kilenc koreográfiával képviseltették magukat, amelyek közül hatot arany oklevéllel, hármat különdíjjal jutalmazott a dr. Lőrincz Katalin, Strasszer Helga és Ivanov Gábor alkotta szakmai zsűri.

„Nagyon dicsérték a gyerekek színpadi előadásmódját. Ennek ugye az az oka, hogy rengeteg helyre hívnak fellépni minket, így azt a fajta rutint, amely kialakult a fellépések során, most maximálisan jól tudták kamatoztatni a színpadon. A sok elismerés azért számomra is meglepő, nem gondoltam volna, hogy ismét ennyire sikeresek legyünk. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre!” - értékelt Zsámbokiné Vadas Szilvia, az ECDS Ózd iskolavezetője.

Az egri összművészeti fesztiválon a B.Branch volt az egyik csoport, amely lenyűgözte a zsűri tagjait. Őket már városunk lakossága is jól ismerheti, hisz rendszeresen fellépői a helyben megtartott rendezvényeknek is.

„Én nagyon örülök az egri versenyen elért eredményeknek. A zsűri is szimpatikus volt, jó volt a színpadon táncolni” - nyilatkozta Burkovits Petra, a B.Branch táncosa.

„Bíztunk benne, hogy ismét jó eredményeket fogunk elérni. Remélem, hogy a következő versenyeinken is ilyen jól fogunk teljesíteni” - mondta Alföldi Hanna, a B.Branch táncosa.

A kicsik mellett természetesen az ózdi tánciskola nagyobb növendékei is ott voltak az egri fesztiválon. A Next Wave csoport ismét az iskolavezetőjük által elvárt magas színvonalat hozta.

„Szerintem a csoport maximálisan teljesített, kihoztuk magunkból a legtöbbet, amit lehetett. Élveztük a táncot” - fogalmazott Kolenicska Fruzsina, a Next Wave táncosa.

Az ózdi táncosok előtt a következő napokban is komoly feladat áll. A versenycsoportok a Magyar Látványtánc Sportszövetség égisze alatt megrendezett magyar bajnokságon képviselik majd városunk színeit. A viadalnak plusz töltetett ad, hogy az idei Európa-bajnokságon való részvételhez is ott lehet majd megszerezni a kvalifikációt.


690_0_t 690_1_t 690_2_t 690_3_t
690_4_t 690_5_t 690_6_t 690_7_t
Vissza