Megújuló tornaterem (képgalériával)2017. május 17. (szerda) 19:00 - Városnews/5688_0_300.jpgNegyvenkét millió forintból újul meg a Vasvár Úti Általános Iskola tornaterme. A beruházás keretében a küzdőtér parkettaborítást kap, lefestik az oldalfalakat és a mennyezetet, megújulnak a vizesblokkok, valamint új multifunkciós eredményjelző táblát és kosárlabda palánkokat is felszerelnek majd a falra.

A szabadban tartják a tornaórát a Vasvár Úti Általános Iskola diákjainak. A kinti gyakorlatokat tornatermük felújítása tette indokolttá. A munkálatok a napokban kezdődtek egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően. A fejlesztés az intézmény életében nem okoz fennakadásokat.

„Tudomásom szerint Ózdon a sportcsarnokon kívül az egyedüli szabvány méretű tornaterem az iskolánk tornaterme. Ennek a felújítása az elmúlt héten kedden kezdődött. A munkálatok megkezdése előtt a kivitelezővel megbeszélést tartottunk, mégpedig azért, hogy a testnevelés órákat, és a munkálatokat milyen ütemezésben fogják végezni. Én úgy gondolom, hogy olyan megállapodásra jutottunk, ha az időjárás is kedves számunkra, hogy az iskolai testnevelés órák megtartását a lehető legkevésbé zavarják a felújítási munkálatok” -  nyilatkozta Hák Sándor, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója.

A tornateremben lefestették az oldalfalakat és a mennyezetet, de megújulnak a vizesblokkok és az öltözők is. A projekt elindulása Száva Csaba kosárlabda edző elmondása szerint három névhez: a korábban az ÉLKSK színeit képviselő Hatvani Olivérhez, Szilágyi Lászlóhoz és Zákányiné Bányász Henriettához köthető.

„Ismereteim szerint negyvenkét millió forintból újul meg a tornaterem, amelyben a küzdőtér kerül felújításra, kimondottan kosárlabda célra, így parkettát kap. Megmarad a régi öntött küzdőtér is, ez kap egy speciális burkolatot, hogy ne sérüljön, és rákerül a kosárlabdázóknak előirányzott parkettás bevonat, két FIBA szabványos leengedhetős palánk fog kerülni a terem két végébe, ezek vállvédővel, rugós gyűrűvel lesznek felszerelve, tehát ezek a legmodernebb európai szabvány szerint, motorosan mozgathatóak lesznek. A testnevelés órát sem fogják zavarni, mert felhúzzák a mennyezetre, és ugyanúgy lehet bármi mást sportolni” - mondta Száva Csaba, a DVTK-ÉLKSK edzője.

Ezen kívül oldalsó palánkokat és eredményjelző LED-falat is felszerelnek majd az épületben. A tervek szerint júniusban egy teljesen megújult multifunkciós tornaterem áll majd a fiatal sportolók rendelkezésére, amelyet a következő tanévben az iskola negyven éves évfordulóján adnak át ünnepélyes keretek között.


688_0_t 688_1_t 688_2_t 688_3_t
688_4_t 688_5_t 688_6_t 688_7_t
688_8_t 688_9_t
Vissza