Megyei fejlesztések2017. május 17. (szerda) 19:00 - Politikanews/5686_0_300.jpgFontos szakaszába ért a megyei terület- és gazdaságfejlesztés. Ez derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet tegnap tartott a Megyeházán Riz Gábor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos, és Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Az értékelés során elhangzott, hogy az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak tekintetében megyénk volt a legaktívabb. A beérkezett több mint 3600 pályázat közül, közel 900 részesült kedvező elbírálásban, megítélt támogatásuk összértéke meghaladja a 182 milliárd forintot. A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében 207 támogatott pályázatra, mintegy 37 milliárdot hagytak jóvá. Komoly erők mozdultak meg az ipari parkok, iparterületek fejlesztése érdekében, ugyanakkor a turizmus, a települési infrastruktúra és a közlekedés fejlesztése is fontos területté vált a megyében. Riz Gábor hangsúlyozta, fontos, hogy a forrásoknak köszönhetően olyan gazdasági, társadalmi folyamatok induljanak meg, hogy azok 2020 után is biztosítsák a stabil fejlődési pályát.

„Igyekeztünk minél több fórumot teremteni arra, hogy a hármas szereplői kört meg tudjuk szólítani. A gazdaság szereplőit, az önkormányzatok képviselőit, illetve azokat a civileket, akik meghatározóak egy-egy településen, hiszen az Ő gazdasági kondíciójuk, mentális felkészültségük nagyban meghatározza azt, hogy milyen megyét látunk majd gyermekeink, unokáink számára élhetőnek, lakhatónak. Ezért a források azt kell hogy szolgálják, hogy a gazdaság kiegyensúlyozottá váljon, a gazdaság szereplői pedig elégedettebbek legyenek" - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos.

Vissza