Pénzügyi tanácskozás (képgalériával)2017. május 17. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/5685_0_300.jpgA háziorvosok ügyeleti díjára is jut az előző évi költségvetés pénzmaradványából – derült ki a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén. A tanácskozáson összesen 17 napirendi javaslatot vitattak meg a döntéshozók, akik zárt ajtók mögött személyi kérdéssel is foglalkoztak.

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagjai Ózd Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésének teljesítéséről szóló rendeletet vitatták meg elsőként, majd az elmúlt évi pénzmaradvány felhasználásáról döntöttek. Ahogy az a tanácskozáson elhangzott: a több mint egy milliárd forintos megtakarításból 700 millió forintot már az elmúlt év végén felhasznált a város, a fennmaradó részt tudják most felosztani a döntéshozók.

„A maradvány főként az intézményeknek köszönhető, amit vissza is kapnak az intézmények. Tehát ők mindenképp jól járnak ezzel a maradvánnyal. De megoldódik egy évek óta húzódó probléma, az orvosoknak az ügyeleti díja, erre is tartalékoltunk belőle. Általános tartalékot is képeztünk, úgyhogy van mire költeni” - mondta Tartó Lajos, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

A tanácskozáson több önkormányzati cég 2016. évi tevékenységéről készült beszámolóról is szó esett, az ÓZDINVEST Kft. esetében pedig személyi kérdés is szóba került. Tengely András munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről zárt ajtók mögött született döntés.

„Az Ózdinvest Kft. ügyvezető igazgatója egészségi állapotára való tekintettel más városba költözik, és más munkát akar végezni. Emiatt döntöttünk úgy, hogy közös megegyezéssel megszüntetjük a munkaviszonyát” - tette hozzá a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Mindezek mellett a 17 napirendi javaslat között alapítványok támogatása, a 2016. évi belső ellenőrzések tapasztalata, valamint zártkerti ingatlan térítésmentes átvétele is szerepelt témaként a bizottsági ülésen.


685_0_t 685_1_t 685_2_t 685_3_t
685_4_t 685_5_t 685_6_t 685_7_t
Vissza