Eredményes sportolók (képgalériával)2017. május 17. (szerda) 19:00 - Sportnews/5684_0_300.jpgTizenhárom arannyal, öt ezüsttel és négy bronzéremmel érkeztek haza az Egerben megrendezett WPC Magyar Bajnokságról az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzői. A háromnapos programon tizenegy ózdi sportoló mérettette meg magát. A mieink huszonkét kategóriába neveztek be, ahol nyolc országos csúcsot állítottak fel, valamint két abszolút harmadik helyezést értek el.

Az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzői az év elején több, mint ezer tonnát mozgattak meg egy rekordkísérlet keretében, nem titkolt céljuk volt sportáguk népszerűsítése. Tervük sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy taglétszámuk mára túl lépte az ötven főt, amelyből a WPC Magyar Bajnokságon városunkat több, mint tíz sportoló képviselte. Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban megrendezett háromnapos Magyar Professzionális Erőemelő Ligakupán nyújtott teljesítményüket az egyesület vezetője pozitívan értékelte.

„A teljes versenyen az egyesületünk 12 fővel vett részt. Volt egy idegenlégiósunk is a Nádasd Fitnessből, innen az OFTSE-től pedig 11 sportoló mérettette meg magát. Nagyon jól versenyeztünk. Mindenki felülmúlta az elképzeléseket, erősek voltunk nagyon. Idézőjelben meg is jegyeztem, hogy csapatban, teljesítményben verhetetlenek voltunk, mi voltunk a legjobbak” - értékelt Gyuricska István, az OFTSE edzője.

Az erőemelésből, guggolásból, fekve nyomásból és felhúzásból álló sportág Ózdon nemcsak a férfiakat mozgatja meg. Bellér Gréta már tavaly a Szerencsen megrendezett bajnokságon is részt vett. Az ózdi lány szerint az idei bajnokság több szempontból is jobban megszervezték, valamint a helyszín közelsége is könnyebbséget jelentett az egyesület versenyzőinek.

„Az idén sikerült a három legerősebb lány közé bekerülnöm, amelyre büszke vagyok, hiszen nagyon erős volt a mezőny. Jelenleg készülünk tovább a versenyekre, a következő Lillafüreden lesz” - nyilatkozta Bellér Gréta, az OFTSE sportolója.

Bárdosné Bojtos Edina eddigi eredményeit szerette volna felülmúlni, ez RAW erőemelésben, felhúzásban és fekve nyomásban is sikerült neki.

„Mind a három kategóriában ezüstöt sikerült elhozni, bár voltak érvénytelen fogásaim, de ez nem vette el a kedvem, jövőre majd ezeket is korrigáljuk” - mondta Bárdosné Bojtos Edina, az OFTSE sportolója.

A két hölgyön kívül még Molnár Csilla, Papp Ágnes, Nagyné Kis Alexandra és Kisgergely Edina is remekül teljesített. Az erősebbik nemet edzőjükön kívül, ezúttal Varjas Richárd, Ifj. Gyuricska István, Budai Kristóf és Sebők Ádám képviselte. Az ózdiak 22 kategóriába adták be nevezésüket, végül minden gyakorlatukat éremmel jutalmazták a szervezők. A mieink mérlege az egri megmérettetés után 13 arany, 5 ezüst és 4 bronzérem, felállítottak 8 országos csúcsot, valamint abszolútban kétszer is harmadik helyezést értek el. Az egyesület versenyzői ebben az évben az ország határain belül és azon túl is versenybe szállnak majd.


684_0_t 684_1_t 684_2_t 684_3_t
684_4_t 684_5_t 684_6_t 684_7_t
684_8_t

 

Vissza