Bizottsági döntések (képgalériával)2017. május 16. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/5683_0_300.jpgIsmét személyeskedő hangnemben megfogalmazott hozzászólások közepette tárgyalták meg a hatáskörükbe tartozó napirendi javaslatokat mai ülésükön az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjai. A mintegy 60 perces tanácskozáson intézményi beszámolókról épp úgy szó esett, mint személyi kérdésről, de az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenysége is terítékre került.

Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság ma kora délutáni ülésének első két napirendi pontja a város 2016. évi költségvetéséhez kapcsolódott. Először a büdzsé teljesítése, majd a pénzügyi maradvány felhasználása került terítékre. Az előterjesztésekkel kapcsolatban Obbágy Csaba tette fel a legtöbb kérdést. Felvetéseire Ózd város polgármestere, valamint az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója adott válaszokat.

A tanácskozás második harmadában személyi kérdésben kellett véleményt formálniuk a döntéshozóknak. Ha a képviselő-testület is jóvá hagyja, a Petőfi Úti – Csépányi Összevont Óvoda intézményvezetője a következő öt esztendőben is dr. Mustosné Jakab Judit marad.

„A jelenlegi óvodavezető további öt évre megbízást kaphat, ha a testület is úgy dönt a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. Itt nem volt szükség pályáztatásra, hiszen a nevelőtestületnek a kétharmada, de mondhatom, hogy száz százaléka egyetértett az Ő munkájával, és megerősítette az Ő munkájának a fontosságát, illetve a pozitív megnyilvánulását. Így a bizottság ezt csak megerősítette, és bízom benne, hogy a testület pedig véglegesen pontot tesz az ügyre" - mondta dr. Kósné Dargai Rita, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, valamint az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. 2016. évi szakmai és pénzügyi tevékenységéről szóló napirendekhez Obbágy Csaba és Vitális István szólt hozzá a bizottság tagjai közül. Utóbbi az ÓSÉK működése kapcsán erősen személyeskedő hangnemben mondta el észrevételeit, amelyekre Janiczak Dávid polgármester és Veres Zoltán ügyvezető is válaszolt.

„A két intézmény működésével kapcsolatban el kell hogy mondjam, hogy én külön köszönetemet fejeztem ki a bizottság minden tagja nevében intézményvezető asszonynak illetve az ügyvezető igazgatónak, azért a munkáért, amit a szakember hiány, a pénzügyi hiány, illetve az állapotok ellenére végeztek az elmúlt évben is. Külön megköszöntem azt a gyors reagálást az ÓVI esetében, amit területi képviselőként nap mint nap tapasztalhatunk" - tette hozzá az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Az ülés záró részében az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről készült tájékoztatót fogadták el az OKSB tagjai. A napirend kapcsán Frölich Tamás, az ÓKE elnöke kiegészítésként néhány mondatban az idei évi versenynaptárukat is ismertette, kiemelve, hogy 2017 szeptemberében a Bíben-völgyben rendeznek majd versenyt a megye legjobb mountain bike-osai számára.


683_0_t 683_1_t 683_2_t 683_3_t
683_4_t 683_5_t 683_6_t 683_7_t
683_8_t 683_9_t 683_10_t 683_11_t
Vissza