Vízbe fulladt (képgalériával)2017. május 16. (kedd) 19:00 - Városnews/5681_0_300.jpgHolttestet húztak ki a rendőrök ma reggel az ózdi tóból. Az áldozatra a halőr talált rá. Elmondása szerint 40 év körüli, fehér bőrű nő veszítette életét, de hogy mikor került a vízbe, azt senki nem tudja megmondani. Ilyen haláleset öt évvel ezelőtt történt utoljára városunkban.

Elhasznált gumikesztyű, autó keréknyoma a fűben. Kilenc óra után már csak ezek a nyomok árulkodtak arról, hogy valami rendhagyó dolog történt a kora reggeli órákban az ózdi tó partján. Hamar kiderült: a vízben egy holttestet találtak. A kijelölt állásokon több horgász is ült, az áldozatra azonban a helyi halőr lett elsőként figyelmes.

„Reggel vágtam a füvet a tó körül, és akkor találtam rá a holtteste. Először azt hittem, hogy valami műanyag szatyor úszik a vízen, de amikor közelebb értem, akkor láttam,  hogy egy emberi test. Egy nő volt az. Hívtam a Főnök urat, hogy mit találtam, Ő pedig egyből értesítette a hatóságokat, akik jöttek és kiszedték a testet a tóból” - nyilatkozta Rövid György, halőr.

A halőr elmondása szerint az áldozat 40 év körüli fehér nő volt, aki farmert és fehér pólót viselt, de pulóver is volt nála, ez azonban korábban leeshetett róla. Először ezt emelte ki a vízből Rövid György, aki a ruhadarab közelében egy alkoholmentes sör dobozát és két gyógyszeres dobozt is talált.

Az ügy körülményeit a rendőrség vizsgálja. Borbás Péter tógazda úgy emlékszik: ilyen haláleset mintegy öt évvel ezelőtt történt utoljára városunkban.


681_0_t 681_1_t 681_2_t 681_3_t
Vissza