Hatvankét versenyző (képgalériával)2017. május 14. (vasárnap) 22:02 - Sportnews/5677_0_300.jpgHuszonkettedik alkalommal rendezte meg hegyi futóversenyét az Ózdi Teknőc Futó Club. A versenyzők ezúttal is 11,4 és 21 km-es táv között választhattak a nevezéskor. Az elmúlt napok csapadékos időjárása alaposan megnehezítette a futók dolgát, akik a sáros pálya ellenére széles mosollyal az arcukon lépték át a célvonalat.

Az elmúlt években az országos bajnokság részét képezte, idén azonban nem volt a sorozat része az ózdi verseny. Népszerűségét azonban jól mutatja, hogy ennek ellenére is több mint hatvanan sorakoztak fel a rajtvonalon a Bíben-völgy bejáratánál kialakított területen. A 11,4 és a 21 km-re benevezett versenyzők egyszerre indultak útnak.

Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően a pálya talaja sáros volt, ami azt jelentette, hogy az időeredmények némileg elmaradtak az átlagostól. A rövidebbik távról a salgótarjáni Langer Olivér tért vissza elsőként, a hölgyek mezőnyében pedig – akárcsak tavaly - a miskolci Németh Luca győzött. Az ózdi versenyzők közül Nagy Róbert haladt át először a célvonalon. 21 kilométeren szintén miskolci sikerek születtek. Az abszolút győztesnek járó Tóth Gyula díjat Németh Csaba vihette haza, a női mezőny legjobbja Nyilas Zsuzsanna lett.

„Ez a pálya mindig kellő kihívást ad a futóknak, itt mindig kellő alázattal kell elrajtolni. Ez most sem volt másként, ráadásul az időjárás, a sár kissé meg is nehezítette a dolgunkat. Jól elfáradtunk a végére” - fogalmazott Németh Csaba, a Mammut Pro Team versenyzője.

A hosszabbik távon Molnár Csaba lett a legjobb ózdi versenyző. A Teknőc Futó Club színeit képviselő sportember teljesítménye az abszolút értékelésben a második helyhez volt ezúttal elegendő.

„Tavaly 5-6 perccel futottam jobb időt ezen a pályán. Akkor nem volt sár, ráadásul az országos bajnokság miatt voltak nálam jobb versenyzők, akik előttem futottak és húztak magukkal. Most viszont a Csaba nagyon elment előre és szinte végig egyedül kellett futnom” - nyilatkozta Molnár Csaba, az Ózdi Teknőc Futó Club versenyzője.

A szervező ózdi egyesület elnöke elégedetten vonta meg a nap mérlegét. Kormos József bízik benne, hogy a huszonkettedik után egy év múlva huszonharmadszor is meg tudják majd rendezni a népszerű viadalt, ahol a felnőtt mezőny mellett az óvodások mozoghattak. A 300 méteres kört teljesítő gyerekeket a célban ajándékok várták.


677_0_t 677_1_t 677_2_t 677_3_t
677_4_t 677_5_t 677_6_t 677_7_t
677_8_t
Vissza