Elrontott búcsú (képgalériával)2017. május 14. (vasárnap) 20:22 - Sportnews/5676_0_300.jpgFájó vereséget szenvedett szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén az ÓAM-Ózdi KC. Az NBI/B Keleti-csoportjának 25. fordulójában az MOL-Pick Szeged U23-as csapata győzte le Szakál György együttesét, amelyben a hazai szurkolók utoljára láthatták kézilabdázni Fekete Lászlót. A fiaskó ellenére a piros-kékek maradtak a 8. helyen a tabellán.

2017. május 13-án utoljára vonult be bajnoki mérkőzésen az ÓAM-Ózdi KC játékosaként a Marosi István Városi Sportcsarnok küzdőterére Fekete László. A rutinos játékos a szezon befejeztével elhagyja a klubot és családjával hazaköltözik Újkígyósra. „Muki” az Ózdon töltött három és fél év alatt kétszer szerzett gólkirályi címet az NBI/B-ben, kétszer érdemelte ki a Marosi István-díjat és kétszer választották meg Ózd Legjobb Sportolójának. Játékostársai egy csapatfotóval, az egyesület vezetői egy emlékplakettel búcsúztak el tőle.

A legnagyobb búcsúajándék azonban egy győztes mérkőzés lett volna számára és az első percekben úgy tűnt, hogy ez meg is lesz. Az ÓAM-Ózdi KC jó ritmusban kezdte el ugyanis a találkozót, de a játékrész felénél valami megtört és a szegedi fiatalok nem csak utolérték, hanem meg is előzték a mieinket és a szünetben már 12-16 állt az eredményjelzőn.

Szakál György a szünetben alaposan megmoshatta játékosai fejét, mert a második játékrészt nagyobb fordulatszámon kezdte el a csapat és 18-18-nál utol is érte ellenfelét. Itt azonban megint megremegtek a kezek és a Szeged újfent többgólos előnybe került, amit már nem is engedett ki a kezéből. Szabó Levente együttese végül 30-25-re nyerte meg a mérkőzést.

„Az érettségi és a válogatott hét miatt nagyon kevés időnk volt készülni erre a mérkőzésre. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert mindent betartottak, amit megbeszéltünk és ki tudtuk használni az Ózdnak azon gyenge pontjait, amit a videóelemzések során felfedeztünk” - mondta Szabó Levente, a MOL-Pick Szeged U23 edzője.

Szakál György feldúltan nyilatkozott a mérkőzés után. A szakvezető ezúttal is a számtalan kihagyott ziccer miatt bosszankodott, de néhány játékosának a hozzáállásával sem volt teljesen elégedett.

„Tizenöt kapussal szemben elhibázott ziccerrel nem lehet mérkőzést nyerni. Ilyen támadójátékkal nem egy Pick Szegedet nem lehet legyőzni, hanem senkit. A második félidőben volt lehetőségünk arra, hogy a magunk javára fordítsuk a találkozót, de akkor jöttek azok az érthetetlen, gyermeteg technikai hibák, amelyeket edzéseken sem lehet elkövetni” - fogalmazott Szakál György, a ÓAM-Ózdi KC edzője.

A bajnok Ferencváros a 25. fordulóban is megőrizte 100 százalékos mérlegét, a már biztos ezüstérmes Algyő meglepetésre otthon maradt alul a Kecskeméttel szemben, a Balassagyarmat pedig a második félidőben mutatott jó játékának köszönhetően nyert Nyírbátorban. Az ÓAM-Ózdi KC a 8. helyről várja a 2016/2017-es bajnoki szezon utolsó fordulóját, amikor is a Mizse KC otthonában lépnek pályára Nyeste Balázsék.


676_0_t 676_1_t 676_2_t 676_3_t
676_4_t 676_5_t 676_6_t 676_7_t
676_8_t 676_9_t 676_10_t
Vissza