Vereséggel zártak (képgalériával)2017. május 14. (vasárnap) 20:09 - Sportnews/5674_0_300.jpgHazai vereséggel zárta le az NBII-es női kézilabda bajnokság 2016/2017-es szezonját a Lóci DSE. Barta Zsolt tanítványai 30 percig tudtak méltó ellenfelei lenni a pontvadászatot megnyerő Mátészalkának, a második játékrész közepére azonban elfáradtak a mieink, így a mérkőzés 31-24-es vendég győzelemmel ért véget. Az ózdi lányok a középmezőnyben fejezték be a küzdelemsorozatot.

A zöld-fekete mezben pályára lépő Lóci DSE akár az ötödik helyet is megszerezhette volna a bajnokságban, ha az utolsó két hazai találkozóján eredményesen szerepel. A múlt héten azonban a Mezőkeresztes győzni tudott a Marosi István Városi Sportcsarnokban, az utolsó játéknapon pedig a bajnoki címét már korábban bebiztosító Mátészalka volt a mieink vendége. A mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot és sokáig 2-3 gólos ózdi előnyt hozott. A játékrész hajrára azonban a szalkaiaknak sikerült jobban, és egy időn túli büntető értékesítésével a szünetben ők vezettek 14-13 arányban.

A pihenő után a Lócis lányok nehezen lendültek játékba, a megingást pedig könyörtelenül kihasználták a vendégek és 5 góllal megléptek. Innen pedig már nem volt visszaút a mieink számára. Bár Jakab Zsófiéknak sikerült két gólra felzárkózni, ez rengeteg energiát felemésztett. Az utolsó percekben a Mátészalka sorra szerezte a könnyű gólokat, így a szezon utolsó bajnoki mérkőzését 31-24 arányban veszítették el Barta Zsolt tanítványai.

„Elkészültünk az erőnkkel. Lehetett látni, hogy más sebességen játszik a két csapat. A vendégek sokkal gyorsabban hozták fel a labdát, volt, hogy középkezdés után is könnyű gólt kaptunk, úgy is mondhatnám, hogy a Mátészalka a mi hibáinkból élt ezen a mérkőzésen” - értékelt a mérkőzést követően Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A Mátészalka 22 bajnoki mérkőzéséből mindössze kettőt veszített el ebben a szezonban, a Füzesabony előtt hat pontos előnnyel szerezte meg a bajnoki címet. A szabolcsiakat Ózdra is elkísérte lelkes szurkolótábora, melynek tagjai remek hangulatot teremtettek a Brassói úti sportlétesítményben. A begyűjtött 40 bajnoki pont mellé a legjobb gólkülönbsége is a Mátészalkának volt a bajnokságban, a csapat házi gólkirálynője Kiss Brigitta lett.

„Az első félidőben meg kellett harcolnunk az ózdi csapattal, de a második félidőre összeszedték magukat a lányok és feljavult a kapusaink teljesítménye is. Védekezésünk is jobban összeállt ennek köszönhetően pedig sikerültek a gyors lerohanások, ezeket pedig jól használtuk ki” - nyilatkozta a Mátészalkai MTK játékos-edzője, Vakarcs Krisztina.

Az NBII Észak-Keleti csoportjának bajnoka tehát a Mátészalka lett, az ezüstérem a Füzesabonynak jutott, a dobogó harmadik fokára pedig a Hajdúböszörmény ért oda. A kieső pozíció két borsodi csapat a Miskolci VSC és az Alsózsolca zárt.


674_0_t 674_1_t 674_2_t 674_3_t
674_4_t 674_5_t
Vissza